select
 
Washability helps hospitals fight infections

vaskbarhed

vaskbarhed hjælper hospitaler med at bekæmpe infektioner

Streng hygiejne på hospitaler gør en forskel. Hos LINAK har hygiejne været i fokus i mere end 30 år, og i dag er mange af vores aktuatorløsninger fuldt vaskbare. Dette gør det muligt for personalet at vaske deres senge i moderne automatiske vaskesystemer, samt anvende varmt vand og stærke rengøringsmidler. 

Ifølge WHO påvirkes flere hundrede millioner patienter hvert år af infektioner, de har fået under en hospitalsindlæggelse. I udviklede lande anslås det, at 7 ud af 100 patienter får en infektion. I udviklingslande er tallet mindst 10. 

Forestil dig de menneskelige og økonomiske fordele der er, ved at nedbringe disse tal. 

Hos LINAK tager vi hygiejne meget seriøst. Ifølge IEC60601-standarden for hospitals- og plejeudstyr, kan et produkt betegnes som vaskbart, hvis det kan maskinvaskes af et automatisk vaskesystem og fungerer normalt efter testen. For LINAK er dette krav dog langt fra godt nok. Vi ønsker, at vores produkter fungerer upåklageligt – også efter flere års jævnlig vask i moderne vaskesystemer. Derfor tester vi mere grundigt end 2017-normen foreskriver.

Streng test af udstyr bør være obligatorisk
Helt fra starten har LINAK haft fokus på trivslen og sikkerheden for slutbrugerne – både patienter og sundhedspersonale. Dette fokus har gjort, at vi har holdt et strengt kundefokus og opretholdt forventningen om kvalitet og høj ydeevne. Dette medfører også at hjælpe vores kunder med at blive klar til fremtiden – en fremtid med højere standarder og endnu højere fokus på hygiejne.

For at forfølge perfektion og topkvalitet, har vi oprettet et R&D testcenter, hvor vores produkter testes grundigt og på flere forskellige måder. Angående de vaskbare løsninger, leder LINAK den løbende udvikling mod endnu højere internationale standarder. I løbet af 2017 har vi øget antallet af testvaske betydeligt, for at øge levetiden på justerbare hospitals- og plejeapplikationer.

Vi studerer resultaterne af vores løbende tests, vi eksaminerer materialerne, udvikler stærkere komponenter og LINAKs ingeniører forsøger altid at optimere funktionerne og designet, så det kan holde til gentagende vaske med stærke rengøringsmidler.

Krav om applikationer, der møder de internationale standarder
LINAKs produkter til hospitals- og plejeapplikationer overstiger flere standarder og certificeringer. Med hensyn til vaskbarhed, har vi navngivet de seneste strenge krav sat af LINAKs testcenter; LINAK IPX6 vaskbar DURA™. Fra nu af vil vores produktportefølje inden for udstyr til sundhedssektoren møde denne standards strenge krav.

Vi tror på, at vaskbare applikationer til hospitals- og plejesektoren vil hjælpe med at mindske antallet af patienter, der får en infektion på hospitalet. Derfor ligger dette budskab os meget på sinde.
Historien om hygiejne i sundhedssektoren 
I midten af 1800-tallet ændrede et par overraskende studier sundhedssektorens grundlæggende procedurer for altid. I 1843 udgav den amerikanske læge dr. Oliver Wendell Holmes en artikel, der fortalte, at barselsfeber, en dødelig infektion kvinder får i løbet af, eller kort efter fødselen, stammer fra patient til patient kontakt via deres læge. Dette var noget af en opdagelse.

Holmes hævdede også, at en generel forbedring af hygiejnen på hospitaler ville reducere spredningen af sygdomme betragteligt.  Denne påstand mødte bred modstand blandt lægerne på denne tid. Et par år senere udgav den ungarske læge dr. Ignaz Semmelweis dog et studie, der slog fast, at lægers og jordemødres brug af antiseptisk hånddesinfektion kunne reducere dødstallet blandt fødende kvinder drastisk.

Dette gjorde kritikerne tavse, og hygiejne har lige siden været en grundlæggende del af medicinsk praksis.

MEDLINE & CARELINE applikationer
Se eksempler på MEDLINE & CARELINE applikationer.
Udfordringer i hospitals- og plejesektoren
Flere og flere patienter! Mangel på tid og hænder…
LINAK på LinkedIn
Følg LINAK Danmark på LinkedIn.