select
 
LINAK A/S luftfoto

historien bag linak

I 1976 lod Bent Jensen, LINAK's nuværende administrerende direktør og ejer, sig modvilligt overtale af sin far til at overtage familievirksomheden Christian Jensen og Sønner. En lille virksomhed med 7 ansatte grundlagt i 1907 af hans bedstefar. I 1976 fremstillede virksomheden fladremsskiver, kileremsskiver, kornkværne og esser til smedier. Ikke lige det, den nyuddannede maskiningeniør havde i tankerne for fremtiden.

Bent Jensen besluttede dog at give sig selv fem år til at rationalisere den eksisterende produktion og udvikle et nyt produkt, der kunne medvirke til virksomhedens fremtidige vækst. Det tog ham kun tre år at nå dette mål, og siden da har virksomheden gennemgået store forandringer.

Den første aktuator
Det nye produkt, Bent Jensen udviklede, var den første lineære aktuator, som han lancerede i 1979.

Ideen til aktuatoren fik han, mens han arbejdede på en kørestol til en handicappet studiekammerat, som havde mistet førligheden i en ulykke. Så lige fra begyndelsen var den grundlæggende drivkraft bag det, der skulle blive kendt som LINAK, ønsket om at skabe innovative løsninger, der kan forbedre menneskers livskvalitet og arbejdsmiljø.

Den lineære aktuator viste sig hurtigt at være nyttig til mange forskellige formål. Først blev den solgt til landbrugssektoren til grønthøstere. Dette var dog kun begyndelsen. I dag betyder den lineære aktuator ergonomiske forbedringer inden for arbejdsområder så forskellige som kontorer, hospitaler, komfortmøbler, landbrug og industri.

Ekspansion
LINAK har været i rivende vækst siden lanceringen af aktuatorer i 1980. I 1986 blev virksomheden udvidet med en elektronikafdeling for at kunne fremstille kontrolbokse til aktuatorerne.

Væksten fortsatte i Europa, videre til det amerikanske marked og senere også til Fjernøsten med faciliteter i Kina, Indien og Japan.

I dag er LINAK en international virksomhed og en af verdens førende inden for design og produktion af elektriske lineære aktuatorløsninger. LINAK er repræsenteret i lande over hele verden enten gennem datterselskaber eller distributører – og vi øger stadig vores markeder.

 

LINAK som samarbejdspartner
Vi vil ikke blot være endnu en leverandør til kunderne…
Abonnér på nyheder
Hold dig ajour med nyheder fra LINAK.