select
Solar tracking & vindenergi

Solar Tracking &
vindenergi

FORBEDRING AF ENERGIEFFEKTIVITETEN

Global opvarmning og bestræbelserne på at minimere udledningen af drivhusgasser, har skabt fokus på, hvordan man bedst muligt udnytter naturlige energikilder. Solen og vinden er frit tilgængelige næsten alle steder på jorden, og elektriske aktuatorer kan medvirke til at forbedre udnyttelsen og effektiviteten af disse vedvarende energikilder. 

Solar tracking er en indlysende måde at forbedre solfangeranlægs effektivitet på.  I takt med at solen bevæger sig hen over himlen, sikrer et elektrisk aktuatorsystem, at solpanelerne automatisk følger solen og hele tiden har den optimale vinkel i forhold til at få mest muligt ud af solstrålerne.
 
I de senere år har ingeniørerne og konsulenterne i TECHLINE® teamet haft særlig fokus på solar tracking. De gennemtestede løsninger og den lange vedligeholdelsesfri levetid, der kendetegner LINAK aktuatorerne – selv under ekstremt barske betingelser – gør de elektriske aktuatorer fra TECHLINE særligt velegnede til denne type applikation.
 
Fleksibilitet er et nøgleord for TECHLINE's elektriske aktuatorsystemer. Du får trinløs positionering og feedback til dit styresystem – kan være både digitalt og analogt. Når der ikke er nødvendig strøm tilgængelig, kan LINAK aktuatorerne køre på batteri backup.

ØGET ENERGIEFFEKTIVITET med solar tracking systemer

At følge solen fra øst om morgenen til vest om aftenen vil øge dit solpanels effektivitet med op til 45% afhængigt af, hvor i verden det er opsat. Med de lave vedligeholdelses omkostninger, kan man forvente fuld tilbagebetaling på investeringen.
 
Efter i mange år at have leveret udstyr til landbrugsmaskiner og tungt entreprenørmateriel ved vi, at vores aktuatorløsninger uden problemer modstår UV-stråling, varme, regn og støv. Ingen aktuator forlader LINAK uden være blevet grundigt testet.
 
TECHLINE tilbyder komplette aktuatorløsninger med enten digital eller analog integration direkte i dit styresystem, men vi udvikler også meget gerne skræddersyede løsninger i tæt samarbejde med dig og din virksomhed.

AUTOMATISERING AF VINDMØLLER

Vindenergi er et andet område inden for vedvarende energi, som drager fordel af elektriske aktuatorløsninger fra TECHLINE. De robuste og pålidelige, samt gennemtestede aktuatorløsninger, der kendetegner LINAK aktuatorer, har vundet indpas i vindmølleindustrien. 
 
Sammenlignet med en hydraulisk løsning er fordelene ved et elektrisk aktuatorsystem, at det har lav vægt, er nemt at kontrollere og integrere, samt optager mindre plads i nacellen. I samarbejde med vores kunder har TECHLINE udviklet løsninger til ventilationssystemer, adgangsluger, serviceluger og forskellige nødsmøringssystemer.  Elektriske aktuatorer anvendes også til en række forskellige sikkerhedsapplikationer som eksempelvis rotorbremser, rotorlås, vingelås i både nacellen og transformatorenheden. Kontakt LINAK TECHLINE.

Læs mere i fokus på vindmøller,  fokusfolderen om solar tracking eller se videoen om sol trackere.

Besøg også vores hjemmesider om solar tracking for at lære mere.

TECHLINE Produktkonfigurator

TECHLINE PRODUKTKONFIGURATOR
Find den industrielle aktuator, der passer til dine behov, ved at bruge LINAKs produktkonfigurator »

LINAK som samarbejdspartner
Vi vil ikke blot være endnu en leverandør til kunderne…
Abonnér på nyheder
Hold dig ajour med nyheder fra LINAK.
Fordele ved lineær aktuatorteknologi
Bevægelse udført af et innovativt elektrisk aktuatorsystem har mange fordele..
Aktuator test
Ekstrem kulde og varme, hurtige temperaturændringer, eksponering for kemikalier og salt…
Kontakt LINAK
Har du lyst til at diskutere fordelene ved en elektrisk aktuatorløsning?