select
Elektriske aktuatorløsninger til gødningsspredere

gødningsspredere

lineære Aktuatorløsninger til gødningsspredere

Gødningsspredning kan være en videnskab i sig selv, for det handler om, at der hele tiden spredes den rigtige mængde, så afgrøderne ikke lider overlast. Dertil kommer også, at der kommer stadigt flere krav om, at der spredes mindre gødning, for at skåne miljøet mest muligt og ikke overdosere mængden, da afgrøderne ikke kan optage den mængde, der spredes. Derfor kræver det, at gødningen doseres bedst muligt, så der opnås det bedste høstudbytte.

Gødningssprederen bruges i et hårdt miljø, og det sætter store krav til både robustheden og pålideligheden. Hvis udstyret ikke gør, som det får besked på, kan det få grusomme konsekvenser for landmanden. Det er derfor nødvendigt, at landmanden hele tiden har fokus på præcision og kvalitet, hvilket blandt andet opnås med de elektriske lineære aktuatorer fra LINAK.

Aktuatorerne på gødningssprederen har til opgave at regulere, hvor meget gødning, der spredes – og ikke mindst hvordan det spredes. Det sker ved hjælp af en overordnet styring, som blandt andet kan kontrolleres via en GPS styring, der er indstillet efter landmandens markplan. Praktisk set foregår det sådan, at landmanden indstiller sin kalibratorenhed i forhold til markplanen for den pågældende mark.

Aktuatorerne er udstyret med feedbackløsninger som eksempelvis et potentiometer eller et hall potentiometer, som kommunikerer med den overordnede styring. Derved kan gødningssprederen dosere den mængde gødning, som planterne kan optage. Hverken mere eller mindre. Derudover kan den sørge for, at aktuatorerne lukker ned for kantspredning ved eksempelvis vandløb. På den måde sikres det, at landmanden overholder de gældende regulativer for både mængde og miljø.
  • Nem at installere, regulere, enkel kommunikations enhed, samt interface til styring 
  • Kulde/varme bestandig – LINAK aktuatorer er klimatestet – læs mere om vores test.  
  • Kemikaliebestandig – LINAK aktuatorer er udviklet til at kunne modstå kemikalier.  
  • Automatisk regulering - gør det meget nemmere for landmanden at koncentrere sig om kørsel, frem for hvis det skulle tilpasses manuelt.


Elektriske aktuatorsystemer giver stor fleksibilitet ved kommunikation med styresystemer og databuskommunikationssystemer. Positionering er utrolig nøjagtig og overlegen i forhold til andre aktuatorløsninger.

Kontakt LINAK TECHLINE, hvis du gerne vil have specifikationer og oplysninger om endnu flere løsninger til gyllespredere og andet landbrugsudstyr.


TECHLINE Product Configurator

TECHLINE PRODUKT KONFIGURATOR
Find den industrielle aktuator, som passer til dine behov med LINAKs
Aktuator Vælger »

Hvad er en lineær aktuator
En elektrisk lineær aktuator er en enhed, der konverterer den roterende …
TECHLINE applikationer
Se eksempler på TECHLINE applikationer.
Abonnér på nyheder
Hold dig ajour med nyheder fra LINAK.
Aktuator test
Ekstrem kulde og varme, hurtige temperaturændringer, eksponering for kemikalier og salt…
Kontakt LINAK
Dialog og samarbejde er den korteste vej til en perfekt løsning. Du er velkommen til at kontakte os.