Nyheder 16. april 2018

Selv basis OpenBus™ systemer sikrer nye funktioner på hospitalssenge

Når du opgraderer fra et analogt aktuatorsystem til en basis OpenBus™ løsning fra LINAK, får du straks adgang til en række værdiforøgende funktioner.

Lanceringen af LINAK kontrolboks CO41* og ACOM kontrolpanel er meget mere end et koncept med et basis aktuatorsystem med OpenBus™. For producenter af justerbart sundhedsplejeudstyr, der benytter analoge systemer, giver en opgradering til en digital løsning også mulighed for at tilføje en række værdiforøgende funktioner. Mange af funktionerne øger sikkerheden på forskellige måder:

  • Lys under sengen med indstillingsmulighed
  • Tosidet betjening med ACK
  • Øget sikkerhed med bremseadvarsel

Sikkerheden spiller en stor rolle på hospitaler generelt. Uanset om det gælder patienter, plejepersonale eller applikationer, er LINAK OpenBus™ med til at øge sikkerheden. Samtidig får du en række nye betjeningsmuligheder via softwareprogrammering. 


Lys under sengen hjælper patienterne om natten
Når patienten sænker sengen om natten for at gå på toilet, kan lys under sengen aktiveres, så patienten bedre kan se. Det forebygger faldulykker for patienterne og kan give personalet meddelelse om, at en patient er stået ud af sengen. Du bestemmer frit, hvornår lyset præcis skal tænde, og hvor længe det skal være tændt. Det kan indstilles og aktiveres, når sengen køres ned, eller når patienten står ud af sengen.

Altid tæt på patienten med Attendant Control Keypads
På systemer med CO41* er det muligt at benytte Attendant Control Keypads – ACK. Det intuitive tastatur monteres normalt på sengens sidegærde ved patientens overkrop. ACK er tilgængeligt fra to sider. Den udvendige side gør det lettere for sygeplejersken at være tæt på patienten, når hospitalssengen indstilles. På den indvendige side har patienten altid nem adgang til at justere sengen. Løsningen er rengøringsvenlig, når ACK monteres på sidegærdet, og ledningerne skjules inde i sengen.

Bedre sikkerhed for både patient og seng med bremseadvarsel
Det er en enkel men meget vigtig sikkerhedsforanstaltning at låse hjulene på en hospitalsseng. På senge med LINAK OpenBus™ system kan du tilføje bremseadvarsel Hospitalspersonalet får en advarsel, hvis sengen tilsluttes til strøm, og bremsen ikke er aktiveret. På den måde kan sengen ikke bevæge sig, når patienten forsøger at komme op i eller ud af sengen - og det forebygger faldulykker. Omvendt får sygeplejersken også en advarsel, hvis bremsen løsnes, mens sengen stadig er tilsluttet til strøm. Det forhindrer beskadigelse af seng eller vægstik, hvis ledningen trækkes ud af stik, fordi sengen bevæges.  

Generelt opnår du mange værdiforøgende funktioner ved at gå fra en analog til en digital løsning med LINAK OpenBus™. Du kan starte med et basis system, der for eksempel kan sammensættes af: CO41*, LA40, ACK og ACOM giver mere sikre hospitalssenge til fornuftige omkostninger.  

 

CO41

CO41*
CO41* kontrolboksen indgår i serien af kontrolbokse med OpenBus™, der alle giver producenter af justerbart sundhedsplejeudstyr mulighed for at tilbyde forskellige typer ekstra styring, bevægelse, service og sikkerhedsfunktioner. CO41* er ideel til producenter, der ønsker at opgradere fra et analogt til et digitalt system.

 

ACOM

ACOM
ACOM betjeningsenheden er et oplagt valg, når du ønsker nem og intuitiv styring med OpenBus™ af hospitals- og plejehjemssenge. Brugeren kan optimere komforten med glidende justering, og sikkerhedsfunktionerne varetages af hospitalspersonalet. Læs mere om ACOM.

 

LA40

LA40
Med LA40 tilbyder LINAK en robust aktuator med høj hastighed og ydeevne samt mekanisk endestop, som giver sikkerhed ved driftsfejl. Det gør den til det rette valg til fremtidens marked. LA40 modellerne kan fås i tæthedsklasse op til IPX6 Washable DURA™ og har et meget enkelt design, som gør dem anvendelige i mange applikationer, fordi de er nemme at montere og rengøre. Læs mere om LA40.

 

ACK

ACK
Attendant Control Keypad (ACK) bruges som personalebetjening eller håndbetjening i sengens sidegærde. Mulighed for styring af op til fem kanaler. Specialtilpasset farveskema og grafisk design som tilvalg. Læs mere om ACK.

 

*Vær opmærksom på, at CO41 som produkt er udfaset. Vi henviser i stedet til vores andre kontrolbokse.

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.