Nyheder 4. juli 2018

Enkel spildevandsbehandling med robuste LINAK løsninger

På Danmarks næststørste spildevandsanlæg varetager LINAK aktuatorerne ventilautomatiseringen, så oppetiden øges og den daglige drift kører mere problemfrit

Flere mennesker og et højere vandforbrug øger presset på spildevandsanlæggene overalt i verden. For at løfte udfordringerne ønsker spildevandsanlæggene at automatisere processerne og øge effektiviteten generelt.

Det kræver et driftssikkert anlæg at behandle 10 millioner kubikmeter spildevand og en oppetid tæt på 100%. På anlægget i Fredericia har implementeringen af LINAK aktuatorer sikret markante forbedringer på det lokale anlæg med hensyn til servicebehov og driftsomkostninger samt den generelle driftsikkerhed.

Elektriske aktuatorer er nemmere at installere og vedligeholde
Det gør en enorm forskel for den daglige drift, at service og vedligehold af det komplekse system til spildevandshåndtering og -behandling kan varetages internt. Det er langt hurtigere og minimerer kostbar nedetid.

“Vi testede den nye løsning fra LINAK forskellige steder i anlægget, og vi kan klart konstatere en højere fleksibilitet, fordi vi nu kan varetage alle serviceopgaver selv,” forklarer Kasper K. Frederiksen, der er driftschef hos Fredericia Spildevand og Energi A/S.

Han indgik i projektet, hvor et antal LINAK LA36 aktuatorer blev installeret på eksisterende ventiler flere steder i anlægget.

 “Det var overraskende let at installere de nye aktuatorer og sætte dem i drift. Efter de første to, som blev brugt til oplæring, gik det som smurt. Jeg tror, at den seneste, vi har installeret, var oppe at køre på 15 minutter.”

Læs hele historien om Fredericia Spildevand og Energi A/S og deres erfaringer med at bruge LINAK aktuatorer til automatisering af ventiler - eller læs mere om, hvordan LINAK aktuatorløsninger til ventiler maksimerer oppetiden og sikrer en mere stabil drift i spildevandsanlæg.

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.