Kontakt os her
Nyheder 12. november 2019

Den nye IRS-teknologi beskytter personale og udstyr inden for sundhedssektoren

Applikationerne til justering af pleje- og hospitalsudstyr bliver stadigt mere kraftige, og dermed stiger risikoen også for at beskadige både applikationen og andet udstyr ved en eventuel kollision. Det har vi udviklet en ny intelligent ratchet spline teknologi til at undgå.

LINAK introducerer en helt ny systemfunktion; Intelligent Ratchet Spline også kaldet IRS™. På samme måde som de traditionelle teknologier - mekanisk eller elektrisk spline - er formålet også her at minimere skade på udstyret og øge sikkerheden. Vi kalder det intelligent beskyttelse.

Intelligente systemer med LINAK® IRS™
Med de traditionelle spline funktioner er aktuatoren i stand til at udøve et tryk. Funktionen bruges i justerbart pleje- og hospitalsudstyr for at øge sikkerheden, og funktionen aktiveres, når bevægelsesfunktionen forhindres. Det kan for eksempel være, hvis noget blokerer for et ryglæn, som applikationen skal indstille. Aktuatoren afbryder trækfunktionen, så man undgår at andre genstande kommer i klemme.

Den nye ratchet spline kombineret med en intelligent kontrolboks - et IRS system - giver mulighed for at definere, hvordan systemet skal reagere, når en forhindring opdages. Funktionen kan indbygges i den lineære aktuator LA40 HP kombineret med en LINAK® OpenBus™ kontrolboks (CO61, CO65CO71) eller en CA63.

Tilpasning af IRS™ funktionen
LA40 HP er designet til brug sammen med en række forskellige applikationer, f.eks. behandlingslejer og hospitalssenge. Med IRS kan systemet tilpasses til at reagere på forskellige måder:

  • Kørsel bagud, så den forhindrende genstand kommer fri
  • Justerbar afstand på kørsel bagud
  • Alarm med lyd eller LED-lampe ved forhindringer
  • Afbrydelse af trækfunktionen, når IRS™ aktiveres

På den måde kan man med den tilpassede software minimere risikoen for skade på applikationen, den genstand, der er i vejen, eller sundhedspersonalet - eller helt undgå risikoen.

Endnu en af de mange LINAK® sikkerhedsfunktioner
Sikkerhed frem for alt – navnlig ved anvendelse af pleje- og hospitalsudstyr med høj løftekraft. IRS™ er en af de mange sikkerhedsfunktioner, som beskytter både udstyret og de personer, der er i nærheden. Som eksempler på sikkerhedsfunktioner kan vi nævne selvspærrefunktion, sikkerhedsmøtrik, mekanisk endestop, Quick Release (QR) og de spline muligheder, der er beskrevet ovenfor. Når man anvender OpenBus™ kontrolbokse – eller CA63 – får man endnu flere beskyttelsesfunktioner.

Hvis du vil vide mere om LINAK® sikkerhed, eller hvordan IRS™ forbedrer sundhedsapplikationer, er du velkommen til at kontakte os

 
Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os