Kontakt os her
Nyheder 15. oktober 2020

Ny LINcast podcast: God ergonomi samt muligheder og udfordringer ved hjemmearbejde

I den nye virkelighed har mange af os udskiftet kontoret på arbejdspladsen med spisebordet eller en anden hjemmearbejdsplads. Og selvom vi forhåbentlig snart kan komme tilbage på arbejdspladserne igen, så er der ikke tvivl om, at hjemmearbejde også er kommet for at blive. Doktor Mark Benden og Martha Parker fra Texas A&M University Ergo Center har en lang række gode tips til, hvordan du indretter dig godt og løser udfordringerne, når du arbejder fra hjemmet - nu og i fremtiden.

LINcast podcast - billede

Først på året, da mange af os skiftede kontoret på arbejdspladsen ud med hjemmet, og børn, partner, kæledyr og bofæller blev de nye kollegaer, var ergonomien det sidste, vi tænkte på. Vi fik oprettet interimistiske arbejdspladser ved køkkenbordet, spisebordet eller strygebrættet. Vi regnede med, at det ville vare et par uger, og ikke at det skulle være en holdbar løsning på sigt.

Hjemmearbejde er kommet for at blive. Et af de store spørgsmål, som alle gerne vil have svar på, er, “Kan man være lige så effektiv, når man arbejder hjemmefra, som når man er på kontoret?” Det er vigtigt for medarbejderne, og det er vigtigt for arbejdsgiverne.

I vores podcast i to afsnit gennemgår Mark Benden, der er professor, afdelingsleder og direktør for Ergo Center ved Texas A&M University, og Martha Parker, der er projektleder og ergonom hos Texas A&M Ergo Center, nogle unikke resultater fra en række undersøgelser, hvor fokus var på medarbejdere, der begyndte at arbejde hjemmefra. Undersøgelserne er de første af så stort omfang, fordi de inddrager et datagrundlag, hvor over 120 faktorer er blevet målt for over 40.000 kontormedarbejdere over en årrække. De ser også på, hvad man kan gøre for at få en bedre ergonomi på hjemmearbejdspladsen.

“I dit arbejde kan du sammenligne dig selv med en topatlet,” siger Mark Benden, der er professor, afdelingsleder og direktør for Ergo Center på Texas A&M University. “Hvis du skal yde en toppræstation, har du brug for det udstyr og de redskaber, som du er vant til at bruge. Som topatlet ville du ikke gå på kompromis eller lade udstyret blive hjemme, når du skulle rejse. Det samme gælder din arbejdsplads. Hvis du skal holde det samme præstationsniveau i længden, skal du have de samme arbejdsforhold begge steder."

Der er mange gode tips til, hvordan vi yder vores bedste, når vi arbejder hjemmefra og samtidig sikrer, at vores sundhed og trivsel ikke påvirkes i negativ retning.

Hør mere om, hvad vores gæster fortæller om den store undersøgelse, og hvordan du sørger for god ergonomi og trivsel, i vores seneste LINcast podcast.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.