Kontakt os her
Case story

Når ergonomi og vaskbarhed går hånd i hånd

Da Winncare Nordic skulle designe deres nye bade- og toiletstol, havde de to ufravigelige krav – den skulle sikre god ergonomi for både plejere og brugere, og den skulle have et højt niveau af vaskbarhed. I samarbejde med LINAK blev begge krav opfyldt, og stolen har allerede fået en god modtagelse på flere markeder.

Winncare bade- og toiletstol

Elektriske bade- og toiletstole er en forholdsvis ny applikation inden for sundhedsvæsnet, og den vinder hurtigt frem. Mange kan se fordelen ved at kunne anvende stolens funktioner til flere forskellige opgaver. Indtil videre er det hovedsaligt Skandinavien, der har taget applikationen til sig. Ifølge Lise Krogager, Marketing & Product Manager hos Winncare Nordic, er det dog kun et spørgsmål om tid, inden resten af verden følger trop:

Bade- og toiletstole hjælper folk med funktionsnedsættelser til at få en bedre hverdag, samtidig med den medvirker til en bedre arbejdsmiljø for plejen. Det er præcis det, der er vores mission i Winncare. Derfor er vi sikre på, at vi nok skal få udbredt vores nye bade- og toiletstol til hele verden”.

Ergonomi og tryghed i fokus
Winncare Nordic blev en realitet i 2016, da Winncare Group opkøbte og sammenlagde Ergolet og Borringia. I dag har virksomheden omkring 33 ansatte i Danmark og har udover det danske marked adgang til salg på 33 markeder i hele verden. Oprindelig blev virksomheden primært associeret med lifte, men de producerer også bl.a. lejer, sejl samt bade- og toiletstole. Da stolen blev lanceret i 2018, var det med et klart mål om at gøre en forskel ergonomisk og tryghedsmæssigt for brugere og plejen:

Det er vigtigt, at brugeren føler sig tryg, når han/hun sætter sig i vores stol. Derfor har vi i samarbejde med LINAK lavet en trinløs justering, så bevægelsen kan stoppes, når brugeren ønsker det. Hertil kommer den indbyggede dual funktion, som giver brugeren en let og behagelig indstilling af stolens funktioner. Desuden er stolen designet til, at brugeren sidder trygt og godt, uden at have følelse af, at der er risiko for at glide ud af stolen. Sædet har mulighed for at kunne tiltes 30 grader bagud og 7 grader fremad, hvilket gør det nemmere at komme ud af stolen,” siger Lise Krogager og fortsætter:

Men ergonomi og tryghed er selvfølgelig også vigtigt for plejepersonalet. De skal kunne se en fordel i at anvende stolen i dagligdagen. Stolen kan justeres i højden, så det er nemt at foretage en god forflytning af brugeren til og fra stolen, samtidig med at stolens justeringsmuligheder medvirker til, at plejeren ikke belaster ryggen ved at stå i en foroverbøjet eller anden uhensigtsmæssig arbejdsstilling”.

Stolen skal kunne vaskes
Det er naturligvis essentielt, at en bade- og toiletstol skal kunne holde til vand. Men det er ikke nok, at den kan gå under bruseren. Den skal også kunne klare de krav, der stilles til maskinvask og desinficering:

I udbud fra offentlige instanser stilles der store krav til vaskbarhed. Derfor skal vores produkter være meget holdbare, når det kommer til rengøring. LINAK tilbyder deres egen meget ambitiøse vaskestandard, IPX6 Washable DURA, som vi er meget begejstrede for. Den betyder nemlig, at vi kan sikre vores kunder, at de har et varigt, holdbart produkt. Dette er altafgørende for os, og vi mærker, at kunderne bliver imponerede over, hvor meget et LINAK system faktisk kan holde til,” siger Lise Krogager og fortsætter:

LINAK er helt klart et salgsargument for os. LINAK står for gennemtestede, stabile produkter med en lang holdbarhed. Tilmed er LINAK anerkendt world wide – det er et vigtigt parameter for os, set i et eksportmæssigt perspektiv.

Ambitioner for fremtiden
Ifølge Lise Krogager er stolen allerede blevet taget vel i mod i både USA og Frankrig. Men ambitionerne stopper ikke her:
Vi er meget stolte over vores stol og tror på, at vi med den kan få udbredt bade- og toiletstole som applikation til en stor del af verden. Stolen har nogle unikke features og et godt design, der er brugbart på mange markeder. Desuden har samarbejdet med LINAK om stolen været guld værd for os, for at finde ud af, hvor vi skulle sætte baren rent teknologisk. Vi kan derfor tilbyde ekstra funktionaliteter, som eksempelvis memory-positioner, så vi kan imødekomme forventningerne i hele verden” siger Lise Krogager.

På spørgsmålet om, hvordan fremtiden ser ud for vaskbarhed af produkter til sundhedssektoren, er Lise Krogager med sine 20 år i branchen ikke i tvivl om, at der kommer til at ske en udvikling:

Kravene til vaskbarhed er i konstant forandring. Jeg tror, at vi kommer til at se nye teknologier vinde indpas i den nærmeste fremtid. Tendensen går mod at spare på brugen af både vand og kemikalier. Hvad end fremtidens vaskemetoder kommer til at indeholde ultralyd, UV lys, damp eller noget helt fjerde, så står vi stærkt sammen med LINAK, og jeg er sikker, at vi sammen kan løse fremtidens udfordringer,” afslutter Lise Krogager.

Læs mere om Winncare Nordic.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os