Kontakt os her

Hvordan typen af gear påvirker den industrielle aktuators ydeevne

Lær mere om, hvordan gear er afgørende for aktuatorens ydeevne, og hvordan de sikrer optimal effektivitet på aktuatoren. Lær mere om plastikgear og stålgear og deres forskellige funktion og holdbarhed, når de bruges i lineære aktuatorer til industrien.

I videoen lærer du om fordele ved plastikgear i forhold til stålgear. Vores ekspert, Hunter Stephenson, gennemgår også forskellige aspekter i forbindelse med planetgear, og hvorfor gearingsdesignet er vigtigt for de industrielle aktuatorers effektivitet.

Alle typer gear til aktuatorer har særlige fordele og ulemper. Når man sammenligner plastikgear og stålgear, er plastikgear generelt mindre effektive og mere følsomme over for høje temperaturer. Hvis en aktuator anvendes i henhold til specifikationerne, for eksempel ved at køre den til endestop hver gang eller ved at undgå mekanisk blokering, bliver gearmaterialet ikke påvirket og påvirker dermed heller ikke aktuatorens generelle ydeevne eller forventede levetid negativt.

Industrielle aktuatorer anvendes ofte i krævende miljøer, med tung belastning, mange driftscyklusser og ved høje temperaturer. I de tilfælde sikrer et stålgear, herunder både planetgear og tandhjulsgear, den nødvendige robusthed og effektivitet til at sikre en optimal ydeevne på aktuatoren. Stålgear har ikke et begrænset antal driftscyklusser, da den varme, der genereres ved aktuatorens bevægelser, aldrig når et niveau, hvor gearmaterialet beskadiges.

Alligevel gælder en fastsat driftscyklus på 20% for de fleste industrielle aktuatorer fra LINAK for at sikre, at den genererede varme ikke påvirker aktuatorens andre komponenter.

Lineære aktuatorer designes normalt med et gear tilkoblet til motor og spindel. På den måde kan belastning og hastighed justeres ved at ændre spindelstigningen. Ved at anvende et andet gear mellem spindel og motor opnås en større variation i ydeevne med brug af samme aktuatortype.

En god tommelfingerregel ved valg af aktuator er at gange den krævede belastning med hastigheden for at opnå den krævede effektivitet. Det giver en god indikation af, hvilken aktuator du skal vælge.

Hvis du har spørgsmål om gear til elektriske lineære aktuatorer til industrien, er du velkommen til at kontakte os.
 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os