Kontakt os her

DC motorer i industrielle lineære aktuatorer

Lær mere om, hvordan 12V og 24V DC-motorer bruges til at omdanne elektrisk energi til mekanisk bevægelse i moderne industrielle aktuatorer, og lær om de mest almindelige motordele såsom børster, gear og permanente magneter.

I videoen forklarer vores ekspert, Hunter Stephenson, hvordan de forskellige komponenter såsom motorbørster, kommutator, permanente magneter og den elektromagnetiske spole tilsammen genererer bevægelse i en DC-motor med permanent magnet.

En jævnstrømsmotor (DC) er en rotationsmaskine, der omdanner elektrisk energi til mekanisk energi. Funktionen baseres på induktionsprincippet - indgangsstrømmen skaber en elektromagnetisk kraft, som igen skaber en rotationsbevægelse.

En DC-motors effektivitet bestemmes af forholdet mellem indgangsstrøm og udgangsstrøm, målt i Watt. Mange af motordelene påvirker (reducerer effekt) motorens effektivitet og genererer samtidig varme. Det gælder også ved meget høje og lave omgivelsestemperaturer, som ofte er et af elementerne i arbejdsmiljøet, hvor de industrielle aktuatorer anvendes.

Der er flere metoder til generelt at sikre en høj motoreffektivitet på en DC-motor.

For at opnå en optimal ydelse, skal man have en stabil strømforsyning, og man skal sikre korrekt kabling og indgangsspænding, da begge dele også er afgørende for at opnå den bedst mulige effektivitet. I videoen kan du lære mere om de faktorer, der påvirker motoreffektiviteten.

Hvis du har spørgsmål om DC-motorer til elektriske lineære aktuatorer til industrien, er du velkommen til at kontakte os.

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os