Kontakt os her

Bremser til aktuatorer og den forskel de gør i industrimaskiner

Lær mere om bremsefunktionen på en lineær aktuator, og hvorfor nogle aktuatorer er forsynet med bremser. Hvis du vil lære mere om mekaniske bremser, aktuatorens selvspærrefunktion og den optimale placering af bremsen på aktuatoren, så skal du læse videre her.

Her kan du lære mere om forskellige typer af bremser til lineære industrielle aktorer. Bremsen er altid nødvendig for at sikre, at aktuatoren bliver i den korrekte position, når strømmen afbrydes. Vores ekspert, Hunter Stephenson, forklarer de vigtigste principper i videoen.

Grundlæggende kan bremsefunktionen i en aktuator udformes på tre måder. Aktuatoren kan have en selvspærrefunktion, og så er der ikke behov for en bremse for at holde aktuatoren i den korrekte position, når strømmen afbrydes. Alternativt integrerer man en mekanisk eller en elektrisk bremse i aktuatoren.

Aktuatorer med lav effektivitet har generelt selvspærrefunktion. Det betyder, at den ikke kører tilbage ved stop. Aktuatorer med høj effektivitet derimod - kombination af høj spindelstigning og højt gear - skal være forsynet med en bremse.

Den dobbeltvirkende bremse er en meget kraftig og driftsikker mekanisk bremse. Bremsen aktiveres og deaktiveres uafhængigt af aktuatorens retningsbevægelse, så længe bevægelsen styres af den elektriske motor.

Ved udvikling af elektriske lineære aktuatorer er det vigtigt at overveje bremsens placering. Hvis bremsen placeres tæt på aktuatorens motor, reduceres slør ved aktivering af bremsen, og jo længere væk den placeres fra spindlen, desto mindre bremsekraft kræves der.

Hvis du har spørgsmål om bremser til elektriske lineære aktuatorer til industrien, er du velkommen til at kontakte os.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os