Kontakt os her

Sådan fungerer printkort i en industriel aktuator

Her kan du lære mere om printkort (PCB) og deres funktion i lineære aktuatorer til industrien fra LINAK. Lær mere om printkort med integreret styring og BUS-kommunikation, og hvilke funktioner de har til fælles.

Lær, hvordan indstilling og soft start og stop styres på en aktuator. Lær, hvordan strøm- og temperaturmåling kan beskytte aktuatoren og det industriudstyr, den er monteret på. Lær mere om sikring af elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) og en H-bros generelle funktion. Vores ekspert, Hunter Stephenson, giver en gennemgang i videoen.

En vigtig information ved brug af aktuatorer er dens position. Den fysiske indstilling for en lineær aktuator styret via printkort er baseret på Hall effekt-sensorer, der tæller antal impulser pr. spindelomdrejning.

Det centrale element i den integrerede styring er en H-bro, som ganske enkelt styrer aktuatorens bevægelse ind og ud ved at aktivere to transistorer, der får strømmen til at flyde diagonalt forbi motortilslutningen. Transistorerne erstatter mekaniske relæer og kontakter. For at sikre en optimal selvspærrefunktion på aktuatoren, skal motoren kortsluttes, når den ikke er i bevægelse.

En række printkortfunktioner beskytter det udstyr, der kører med industrielle aktuatorer fra LINAK. Et heartbeat-signal sikrer, at elektronikken fungerer korrekt, og funktionen til soft start/stop reducerer den mekaniske belastning på både udstyret og aktuatoren. Funktionen styres ved at øge et PWM-motorstyringssignal, og det fungerer på samme måde, som når man gradvist slipper koblingen i en bil.

Måling af strøm og temperatur beskytter printkortets elektroniske komponenter og sikrer pålidelig drift af aktuatoren. Et mikrokredsløb måler strømmen, der løber gennem H-broen, og afbryder strømmen, hvis den når over et fastsat niveau. Sensorer overvåger både H-broens temperatur og den omgivende temperatur i aktuatorhuset og afbryder driften, før temperaturen når op på et skadeligt niveau.

Til EMC-beskyttelse er aktuatorens printkort udstyret med belastningsbeskyttelse og polaritetsbeskyttelse. Niveauet for belastningsbeskyttelse på industrielle aktuatorer fra LINAK er fastsat til 45 Volt. Hvis spændingsniveauet bliver højere, afbrydes forbindelsen til printkortet. Polaritetsbeskyttelsen sikrer, at aktuatoren ikke bliver beskadiget, hvis strømledningerne forbindes forkert.

Hvis du har spørgsmål om printkort i elektriske lineære aktuatorer til industrien, er du velkommen til at kontakte os.


Tre typer printkort til LINAK aktuatorer til industrien

  • Enkelt printkort: Kører aktuatoren ind og ud, inklusive endestopsignal og nogle få feedbackmuligheder
  • IC-printkort (med integreret styring): Er udstyret med en H-bro, der kan give forskellige konfigurerbare tilbagemeldinger og funktionsindstillinger samt overvågning og parallelkørsel
  • BUS-printkort: Understøtter de samme funktioner som IC-printkortet. Fungerer sammen med CAN-bus, LINbus og Modbus protokollerne.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os