Kontakt os her

Hvordan spindler virker i en elektrisk lineær aktuator

Vil du lære mere om spindlens vigtigste egenskaber i en elektrisk aktuator? Lær mere om, hvordan den centrale komponent direkte påvirker moderne lineære spindelaktuatorers effektivitet, og hvordan spindlens kvalitet, spindelstigning og slaglængde påvirker ydeevne og levetid.

Lær mere om, hvordan spindelstigningen påvirker aktuatorens effektivitet og selvspærrefunktion, og hvorfor en aktuator altid leverer samme effekt, uafhængigt af belastningen. Vores ekspert, Hunter Stephenson, giver en gennemgang i videoen.

En spindel af høj kvalitet er helt afgørende for at opnå optimal ydeevne på aktuatoren. Jernrørene, der bruges til LINAK spindler, bliver nøje udvalgt, før de bliver valset til spindeltråde.

Valg af spindeltype og spindelmøtrik afhænger af kravene til belastning og ydeevne for aktuatoren. For eksempel er en lang spindelmøtrik bedre til at løfte tunge emner. For at sikre en lang levetid og pålidelig drift for aktuatorer med høj spindelstigning, tilføjes ekstra baner for at fordele kraften effektivt fra industriapplikationen til spindel og møtrik.

Aktuatorspindlens kernediameter (uden baner) afgør spindlens, og dermed aktuatorens, løftekraft.

Spindelstigningen er den lineære afstand, som en møtrik kører med en rotation (360 grader) omkring en spindel. En høj spindelstigning giver en højere aktuatoreffektivitet, og der er mindre friktion mellem møtrik og spindel. En høj spindelstigning betyder også ringere selvspærrefunktion. Selvspærrefunktionen sørger for, at aktuatoren ikke kører tilbage, når den har nået den ønskede position. Lineære spindelaktuatorer uden selvspærrefunktion skal være forsynet med en bremse for at sikre, at de bliver i den faste position.

På grund af spindlen og dens form leverer en elektrisk aktuator altid den samme effekt, uafhængigt af belastningen. Hastigheden varierer heller ikke mellem træk- og trykbevægelse, og det er også uafhængigt af belastningen. En tommelfingerregel ved valg af aktuator er at gange belastningen med hastigheden for at beregne den kraft, der skal bruges i bevægelsesløsningen.

For aktuatorer med lang slaglængde i tryk reduceres den maksimale belastning typisk for at mindske belastningen på aktuatoren.

Endelig er aktuatorer til maskineri med høje sikkerhedskrav ofte forsynet med sikkerhedsmøtrik. Det sikrer, at aktuatoren kører langsomt ind, hvis spindelmøtrikken er slidt.

Hvis du har spørgsmål om spindler til elektriske lineære aktuatorer til industrien, er du velkommen til at kontakte os.

 
Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os