Kontakt os her

Værd at vide om kabler og stik til aktuatorer

Nogle få ting skal overvejes før valg af interface mellem den elektriske lineære aktuatorløsning og industrimaskinen. Lær mere om strømkabler, signalkabler og forskellige typer stik, og hvordan du sikrer optimal og stabil signalkvalitet fra aktuatoren.

Der er tre kabeltyper at vælge imellem til LINAK industrielle aktuatorer: separat strøm- og signalkabel, ét kabel til både strøm og signal eller et Y-kabel. I videoen forklarer vores ekspert, Hunter Stephenson, forskellen mellem et strømkabel og et signalkabel, og hvordan kundetilpasning kan give fordele med en simpel Plug & Play™ installation. 

Et typisk industrielt strømkabel fra LINAK har et seksbenet stik og er opdelt i to tråde (brun og blå) hver med tre ben og med positivt og negativt strøminput. Strømkablerne er egnede op til 30 amp.

LINAK signalkabler har seks ben i hver sin farve alt efter funktion. Til aktuatorer med integreret styring (IC) er ledningsfarven altid knyttet til det enkelte bens funktion. Det gør tilslutning af kablet til maskinudstyret enklere.

Til aktuatorer med lavt strømforbrug kan et enkelt kabel bruges til både strøm og signal. I andre tilfælde skal aktuatoren have enten et separat strøm- og signalkabel eller et Y-kabel. Med separat strøm- og signalkabel øges fleksibiliteten ved integration af aktuatoren. Et Y-kabel transformerer de to indgående stik i aktuatoren til et enkelt kabel til både strøm og signal i den anden ende.

For at sikre optimal signalkvalitet og forhindre strømtab anbefaler vi, at du vælger den kortest mulige kabellængde.

Som stik til lineære aktuatorer foretrækkes Deutsch DT og AMP Superseal ofte til LINAK løsninger til industrianlæg. Aktuatorstikkene er designet til brug i krævende miljøer, og med ledning af silikone og tætte interfacepakninger tåler stikkene ekstreme temperaturer, trykpåvirkninger og fugt.

For at sikre det høje IP-niveau (beskyttelse mod fugtindtrængning) er det vigtigt at træffe visse foranstaltninger og designe ledningstilslutningen til maskinudstyret, så kablet placeres i et lukket og beskyttet område.

Hvis en aktuator skal være i overensstemmelse med IP69K, skal der altid være en beskyttelseshætte på kabelenden for at undgå vandstænk på stikket, som derfra kan trænge ind i aktuatoren.

Ved valg af kabeltype til tilslutning mellem aktuatoren og maskinen, skal man altid være opmærksom på følgende: Fastsæt krav til kablerne, husk afskærmning af kablet og undgå at bøje kablet. 

Hvis du har spørgsmål om kabler og stik til elektriske lineære aktuatorer til industrien, er du velkommen til at kontakte os.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os