Kontakt os her
Case story

Automatisering er afgørende i fremtidens kornhåndtering

Sikkerhed er en afgørende faktor i kornhåndteringsanlæg, og automatisering prioriteres højt på både nye og eksisterende anlæg. Hos Amber Waves Inc. i Richardton i North Dakota, der fremstiller kornhåndteringsanlæg, betragter ejerne automatisering som en mulighed for at udvide produktporteføljen og nå ud til nye kunder. En af deres kunder er Stone Mill, som anvender aktuatorer fra LINAK for at minimere fejl og øge effektiviteten i den familieejede kornhåndteringsvirksomhed.

LINAK lineær aktuator LA36

Efter at have hørt om positive resultater med brug af elektriske lineære aktuatorer på andre kornhåndteringsanlæg, besluttede den amerikanske producent Amber Waves Inc. at installere elektriske aktuatorer i deres skydeventiler som alternativ til motor og gearkasse med roterende indkoder – og indtil videre har resultaterne udelukkende været positive.

“Installationen gik nemt, og vi har endnu ikke oplevet, at en eneste aktuator har givet problemer, siden vi begyndte at bruge produktet,” siger Brent Swanson, der er teknisk chef hos Amber Waves Inc. “Aktuatorerne løser samme opgaver som motor og gearkasse, men nu i en samlet og mere ren og enkel løsning”.

Med feedback fra de elektriske aktuatorer kan operatørerne nu fjernstyre skydeventilerne præcist via en computer, og det sparer tid og øger effektiviteten. Operatørerne hos Stone Mill kornhåndtering bruger tilbagemeldingerne til at skifte mellem positionerne helt åben og 25% åben på skydeventilerne. 

Ud over den øgede fleksibilitet og kontrol, har Stone Mill også kunne nedbringe mængden af produktspild, som tidligere skyldtes lækage fra de pneumatiske aktuatorer. “Vi var på udkig efter en løsning med mulighed for langsommere indstilling, så vi bedre kunne styre åbningspositionerne,” forklarer Josh Reisenauer, der er administrerende direktør hos Stone Mill.

Med elektriske aktuatorer til både farlige og ikke-farlige miljøer kan LINAK® tilbyde aktuatorer, der opfylder de specifikke behov og krav i kornhåndteringsanlæg. Den lineære aktuator LA36 fra LINAK fås i en sikker udgave til eksplosions-farlige miljøer, der er UL1203/CSA C22.2 25-1966 certificeret til Klasse II, Division I, Gruppe F og G og med EN60079-0:2012 og EN60079-31:2014 certificeringer for Gruppe IIIC, Kategori 2D, zone 21.

Amber Waves udnytter mulighederne i sortimentet og anvender aktuatorer til både indendørs og udendørs kornhåndteringsanlæg.

“Salgsingeniørerne fra LINAK har en stor viden og kan levere det, vi ønsker. De kan faktisk foreslå løsninger, der hjælper os til at udvikle vores systemer skridtet videre,” siger Brent Swanson.

Med hensyn til fremtiden inden for automatisering forklarer han, at Amber Waves Inc. har planer om at udvide produktsortimentet yderligere.“Automatisering er altid en god hjælp. Vi kommer også til at automatisere de produkter, vi tilbyder vores kunder i fremtiden”.

Hos Stone Mill er automatisering en nødvendig metode til at eliminere menneskelige fejl i produktionen. “Vi ønsker fortsat at forbedre vores processer, fjerne fejlkilder og øge effektiviteten ved hjælp af automatiseringsløsninger,” siger Josh Reisenauer.

Læs mere om Amber Waves.

Lineære aktuatorløsninger - automatisering af kornhåndteringsanlæg play-icon

Lineære aktuatorløsninger - automatisering af kornhåndteringsanlæg

Brudsikker play-icon

Brudsikker

Filer

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Fokus på kornhåndtering

Læs mere om fordelene ved automatiske aktuatorløsninger til kornhåndteringsanlæg.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os