Kontakt os her
Fire LINAK medarbejdere sidder foran produktionsområdet

Bæredygtighed

Det, der startede som en idé om at hjælpe en ven, er blevet til en global virksomhed, der forbedrer liv over hele verden. Vi skaber løsninger til at bevæge mennesker, i deres arbejde og deres liv. Dette mål om at forbedre liv stopper ikke ved vores produkter, det ligger til grund for alt, hvad vi gør.

Vores rødder i den danske kultur, vores familiearv og vores værdier er med til at drive os. Vi tager ikke altid den nemme vej, men den rigtige – for vores kunder, vores medarbejdere og vores planet. Selvom bæredygtig tænkning altid har været en del af vores beslutningsproces, har vi taget vigtige skridt for at sikre, at vores største aftryk på denne planet er, at vi forbedrer liv ved hjælp af vores produkter.

Uanset hvad vi gør, hvem vi arbejder med, eller hvor i verden vi er, skal vi alle passe på miljøet og minimere vores påvirkning af klimaet.

 
Bent Jensen, administrerende direktør og ejer af LINAK A/S

I 2012 tog min familie og jeg en vigtig beslutning, der havde stor betydning for LINAK® fremadrettet. Vi gennemførte et generationsskifte for at sikre, at virksomheden bliver på familiens hænder, og at de værdier, der beskriver vores familieejede virksomhed, fortsætter. Når det kommer til investeringer tænker vi altid langsigtet. Hos LINAK føler vi et stort ansvar over for vores ansatte og vores lokalområde. Derfor bevarer vi hovedkontoret og produktionen i Danmark, og støtter op om lokale aktiviteter. Vi føler samtidig en stor forpligtelse over for vores kunder; de udgør vores eksistensgrundlag.

Bent Jensen, administrerende direktør og ejer af LINAK A/S
 

32%

reduktion af forbruget af naturgas på hovedkontoret siden 2010

9,1 års

anciennitet hos medarbejderne i LINAK globalt (2023)

94%

af medarbejderne er enige om, at vi har en god balance mellem arbejde og fritid (2022)

 
 

At sætte handling bag ordene

Efter en grundig vurdering har vi besluttet at fokusere på seks nøgleområder for at fremme vores bæredygtighedsinitiativer inden for kategorierne Miljø, Sociale forhold og Ledelse (ESG), som også støtter og bidrager til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling (SDG). Ved at indarbejde disse initiativer i alt fra produktudvikling og drift til forsyningskæde og samarbejde med vores kunder, vil vi opnå en endnu større indvirkning på miljøet og de mennesker, som vores produkter hjælper hver dag over hele verden.

Logo for verdensmålene for bæredygtig udviklingLINAK støtter verdensmålene for bæredygtig udvikling

 
LINAK fokusinitiativer
Miljø

Logoer for bæredygtighed/miljø

CO2 udledninger - Udledninger fra vores aktiviteter (scope 1 og 2) og indkøbte komponenter, logistik, brug af produkter osv. (scope 3).

Produktdesign og cirkularitet - Indvirkning fra produkter og deres design med hensyn til at opretholde værdi og ikke skabe spild.

Ressourceforbrug og cirkularitet - Indvirkningen fra ressourceforbrug, emballage, affaldshåndtering og overgangen til cirkulære ressourcer og nul spild.

Sociale forhold

Logoer for bæredygtighed/sociale forhold

Medarbejderengagement - Det niveau af tilknytning og engagement, som medarbejderne har i forhold til deres arbejde og virksomheden, og hvordan det at skabe en følelse af fællesskab fremmer et miljø, der kan skabe øget motivation, produktivitet og generel jobtilfredshed.  

Ledelse

Logoer for bæredygtighed/ledelse

Bæredygtig forsyningskæde - Bæredygtigt indkøb og supply chain management, herunder at forebygge miljømæssige, menneskerettighedmæssige og geopolitiske forsyningskæderisici.

Kundens ESG-forventninger - Evnen til at tilpasse stigende forventninger til bæredygtighed og til at udvikle strategier og løsninger, der opfylder kravene.

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os