Kontakt os her

Historien bag LINAK®

I 1976 overtog den nyuddannede maskiningeniør Bent Jensen værkstedet Christian Jensen & Sønner, en lille familieejet virksomhed, som hans farfar havde grundlagt. Virksomheden havde primært fokus på landbrugsproduktion, men Bent Jensen så ingen fremtid i dette forretningsområde. Han aftalte med sin kone, Lene Jensen, at de inden for fem år skulle udvikle en ny og mere fremtidssikret forretningsidé.

Bent Jensen fik idéen til virksomhedens fremtidige produkter en dag, hvor han talte med en ven fra studietiden. Vennen var handicappet, og de to fandt i fællesskab frem til en ny måde at indstille hans kørestol på – og sådan blev den elektriske lineære aktuator til virkelighed!

I 1984 ændrede virksomheden navn til LINAK – en forkortelse for "Lineær Aktuator", og den dag i dag videreudvikler vi stadig vores elektriske lineære aktuatorer. I dag har LINAK 2.400 dedikerede medarbejdere på verdensplan, produktionsfaciliteter i Danmark, Kina, USA, Slovakiet og Thailand samt datterselskaber i over 30 lande.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os