Kontakt os her
LINAK lastbil- og solpaneler med LINAK produkter

Vores engagement i miljøet

At være ansvarlig har aldrig været et spørgsmål for os. Som en dansk familieejet virksomhed har det altid været indbygget i vores kultur og en del af, hvem vi er. LINAK har været en del af Project Zero "Bright Green Business" i flere år. Vi hjælper lokalsamfundet med at blive forkæmper for energieffektivitet. LINAK støtter også Parisaftalen og er i gang med at opstille Science Based Targets og kortsigtede mål, der skal bidrage til implementeringen af vores strategi og sikre, at vores engagementer får en effekt i den virkelige verden.

For at begrænse den globale temperaturstigning i dette århundrede til 1,5 grader presser Parisaftalen virksomhederne til at fokusere på:

  • CO2 neutral drift
  • Reduktion af leverandørers udledninger
  • Hjælp til kunderne med at reducere deres fodaftryk
 

32%

reduktion af forbruget af naturgas på hovedkontoret siden 2010

16%

af det årlige elforbrug blev produceret af egen solenergi på vores hovedkontor i 2022

 
 

På vej mod en grønnere fremtid

HOS LINAK fokuserer vi på at reducere vores eget energiforbrug og samtidig producere bæredygtige løsninger baseret på design og markedskrav.

Vi har i årenes løb foretaget væsentlige ændringer i vores virksomhed og processer for at forbedre den indvirkning, vi har på miljøet. Det omfatter, at vi i 2004 begyndte at investere i specifikke bæredygtighedsinitiativer, som hjælper os med at styre vores direkte udledninger (scope 1), som skaber et grundlag for vores globale bæredygtighedsindsatser og som håndterer vores virksomheds indirekte udledninger (scope 2 & 3).

I øjeblikket er vi i gang med at foretage målinger af vores CO2-aftryk på vores hovedkontor, og derefter vil vi udvide dette til alle vores lokationer rundt om i verden. Dette er et stort skridt i retningen af at hjælpe os med at forstå, hvordan vi kan samarbejde med vores lokale teams om at sætte nye standarder og øge målene for vores ESG-ambitioner (miljø, sociale forhold og ledelse).

På vej mod en grønnere klode

 
 

Bæredygtighed begynder med produktdesign

 

En lang brugslevetid er en god forudsætning for et bæredygtigt produkt. Dette kræver en virkelig god kvalitet. Det er netop den kvalitet, der kendetegner LINAK produkter. Siden vi begyndte at producere lineære aktuatorer og elektriske løftesøjler, har vi arbejdet på at gøre kvaliteten af hele vores produktprogram endnu bedre. Derfor har mange af vores produkter nu i årtier været i brug i borde, maskiner og senge.

Læs mere om vores dinosaurers historie

Grønnere produktdesign

 
 

En måde, hvorpå man kan øge produkternes brugslevetid, er at sikre, at de har en høj grad af kompatibilitet. Det overvejede LINAK allerede tidligt, da virksomheden begyndte at udvikle løsninger inden for både elektronik og mekanik. Det betyder, at eksempelvis en løftesøjle fra 1998 til et bord også kan betjenes med nutidens styresystem. Ved at gøre produkter tilpasningsdygtige og fremtidssikrede mindskes den potentielle konsekvens af at skulle udskifte flere produkter over tid.

Løftesøjler og tilbehør

 
 
 

Vores produkter understøtter life cycle management

Især i industrien er en maskines driftssikkerhed meget vigtig. Det betyder dog ofte, at dele udskiftes unødigt. Vores industrielle styringer informerer om tilstanden.

Styring af produktets levetid

 

Lifecycle Management med IC™ aktuatorer fra LINAK® sparer ressourcer
Hvornår skal en lineær aktuator i en maskine udskiftes? Dette spørgsmål kunne ikke besvares præcist tidligere. For at være på den sikre side udskiftes mange maskindele stadig i dag som en forholdsregel for at undgå risiko for driftsstop. Dette omfatter også elektriske lineære motorer.

Med brugen af IC aktuatorer fra LINAK er dette ved at ændre sig. Takket være dataovervågning er det nu meget lettere at vurdere, om en lineær aktuator virkelig skal udskiftes, eller om den endnu ikke har nået den forventede brugslevetid.

Hvordan virker det? Aktuatorer med IC (integreret styring) har indbygget elektronik, der leverer data om både nuværende og tidligere brug, hvilket giver nyttig information. Mens realtidsdata giver et godt øjebliksbillede af nogle få parametre, giver de historiske data dig dybdegående viden om ydeevne over tid. Ved at analysere disse data kan du understøtte løbende forbedringer af maskinen for at sikre en længere brugslevetid.

For nogle aktuatorer kan du statistisk anslå levetiden under visse forhold. Dette bruges mest tidligt i R&D-fasen, inden man skal beslutte, hvilken aktuatormodel man skal vælge. De nyeste IC aktuatorer kan endda forudsige restlevetid takket være en intern algoritme. Denne funktion er baseret på historisk brug, hvor flere parametre overvåges under drift. Aktuatoren udsender ganske enkelt en værdi mellem 0-100% - svarende til brændstofmåleren i en bil. Disse oplysninger kan bruges til at markere og angive, hvornår aktuatoren skal udskiftes.

Ved hjælp af de udlæste data kan serviceintervallerne optimeres, og forebyggende udskiftning hører fortiden til. På den måde sparer virksomheder ikke kun tid og penge, men handler også bæredygtigt. Takket være teknologien fra LINAK.

ReadMoreButton

 
 
 

At skabe forandring tættere på vores kunder

At være lokal og global betyder, at vi er tæt på vores kunder. Med seks produktionsfaciliteter og omkring 30 datterselskaber over hele verden har vi gjort det til vores mål at gøre vores produkter og løsninger hurtigt tilgængelige for producenterne.

Ved at sørge for, at produkterne er tættere på kunden, kan vi minimere den påvirkning, som transport ville have på miljøet.

På hver af disse lokationer investerer vi i metoder til at producere vores produkter med renere energi. Fra solcellepaneler i USA og Danmark til udskiftning af lys over hele verden med mere effektive LED-pærer. Hver facilitet, hver afdeling og hvert team har fået beføjelser til løbende at forbedre vores processer på alle niveauer i virksomheden.

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os