Kontakt os her
Nyheder 13. september 2018

LINAK vinder DIRA Automatiseringsprisen 2018

”LINAK har udviklet en kultur, hvor medarbejdere i mange lag stræber efter at indføre mere automation til gavn for virksomhedens produktivitet og fastholdelse af arbejdspladser”. Sådan lød en del af juryens begrundelse, da LINAK vandt DIRA Automatiseringsprisen 2018.

DIRA prisen
DIRA står for 'Danish Industrial Robot Association' og er et netværk med en selvstændig bestyrelse for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der er interesserede i robotteknologi og automatisering. Traditionen tro blev DIRA Automatiseringsprisen uddelt under åbningen af Automatik 2018, og det blev LINAK, der i år løb med sejren.

Prisen gives til en virksomhed eller person, der har gjort sig særligt bemærket indenfor udnyttelsen af robotteknologi, og i år havde Brian Mikkelsen æren af at overrække prisen til LINAK, som strategisk har arbejdet målrettet på at tænke automation ind i hele produktionen.

Juryen har i år været imponeret over niveauet hos alle tre nominerede, og glæder sig over at vi i Danmark ikke blot er gode til at anvende robotter, men også til at kombinere og udvikle nye teknologier til og med robotter.

De sidste fem år hos LINAK har budt på ikke mindre end 7 større automatiseringsprojekter alene i DESKLINE-produktionen. De 7 projekter, som har kostet 122 mio. kr. har medført 38 montagerobotter og dermed en øget kapacitet. Det var på baggrund af denne investering, at LINAK vandt.  

LINAK har udviklet en kultur, hvor medarbejdere i mange lag stræber efter at indføre mere automation til gavn for virksomhedens produktivitet og fastholdelse af arbejdspladser. Topledelsen automatiserer strategisk produktionen af højvolumenserier fra starten, samtidig med, at virksomhedens teknikere tester nye kollaborative robotløsninger på små serier. Det vil juryen meget gerne se mere af i Danmark. LINAK inspirerer således andre produktionsvirksomheder til at anvende robotter samt underleverandører til at udvikle teknologier, som for eksempel LINAK og andre slutbrugere i andre brancher kan anvende”, lød begrundelsen fra juryen.

De to andre nominerede virksomheder var Inrotech ApS for udviklingen af mobile og adaptive svejserobotter og Inwatec ApS for udviklingen af et modulært automationskoncept til vaskeriindustrien.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os