Kontakt os her
Nyheder 27. juni 2022

Stærke danske rødder i Frankrig

Når Tour De France rammer de danske veje i starten af juli, følger de franske traditioner, der omgiver løbet, højst sandsynligt med. Danmark og Frankrig er to lande, der har et stærkt historisk bånd. Ikke kun i forhold til det danske kongehus og deres franske ægtefæller, men også når det kommer til LINAK.

LINAK® Frankrig blev etableret i slutningen af 90erne med danske Svend Lykke Larsen ved roret. I Januar 2000 blev faklen overdraget til danske Peter Duch-Svenson, som gav den videre til danske Verner Hansen i 2003, som har siddet på posten som administrerende direktør lige siden. Kan du se et mønster…?

Som du nok har gættet, er det franske LINAK datterselskab altid blevet ledet af danskere, hvilket selvfølgelig har bragt et dansk touch til virksomhedens kultur.

Peter Duch-Svenson havde tilbragt en del tid i Frankrig inden sin ansættelse hos LINAK, og han kendte derfor den franske kultur og kunne også tale sproget flydende. Han valgte dog alligevel at tage den skandinaviske ledelsesstil med sig til Frankrig, hvilket tog lidt tid for medarbejderne at vænne sig til;

“I Danmark har vi tradition for at uddelegere opgaverne til de medarbejdere, der har den bedste viden til at løse dem – og vi giver dem typisk også ansvaret for opgaven. En tendens, der ikke er så hyppig i Frankrig. Jeg oplevede dog, at medarbejderne hurtig tilpassede sig til den skandinaviske ledelsesstil”, siger Peter Duch-Svenson og fortsætter,

“Generelt vil jeg sige, at franskmænd er mere formelle. Derfor var det også meget tydeligt, at de lige skulle vænne sig til en noget fladere struktur, end de var vant til mellem medarbejdere og ledelse.”

Da Verner overtog ledelsen i 2003, kom han fra KEW/ALTOs franske salgsselskab, og før det havde han arbejdet i LEGOs franske datterselskab. Så han kom med en stor erfaring med at arbejde for danske virksomheder i Frankrig. Verner har boet i Frankrig i mange år sammen med sin franske kone, og han er derfor også meget bevidst om forskellen på den franske og danske tankegang. Som han siger;

“Generelt tænker franskmændene mere individualistisk end danskerne. Den franske individualisme er meget stærk, og de er altid meget stålsatte på at løse deres opgaver på bedst mulig vis. Her har danskerne en stærkere holdånd – og det er dybest set et spørgsmål om at finde den rette balance og kombination af de to.”

I dag er Peter tilbage i Danmark, hvor han arbejder som administrerende direktør for LINAK Danmark. Verner er stærkt kørende i Frankrig, og har ingen planer om at flytte tilbage til Danmark;

Verner Bek Hansen administrerende direktør for LINAK FrankrigVerner Hansen, administrerende direktør for LINAK Frankrig
 

“Min franske kone holder meget af Danmark, og hun vil gerne bo i Danmark igen. Vi boede i Danmark i 6 år, hvor hun underviste i fransk på aftenskole. Det kan ikke udelukkes, at vi flytter til Danmark igen på et tidspunkt, men som det ser ud lige nu, er vi meget glade i Frankrig”, siger han.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os