Kontakt os her
Teknologi & trend

Det intelligente soveværelse

Flere og flere danskere inviterer enheder ind i deres hjem, der kan hjælpe med at gøre det mere intelligent – såkaldte Smart Home produkter. Det kan eksempelvis være forbrugsmålere, robotstøvsugere eller stemmestyrede enheder. De smarte produkter gør hverdagen nemmere og giver brugerne værdi. De kan bruges overalt i hjemmet – også der, hvor du sover.

Stemmestyring af elevationsseng

Ifølge en analyse fra KMD* havde 50% af danskerne i 2020 et Smart Home produkt i deres hjem. De mest almindelige er forbrugsmålere, der giver mulighed for at overvåge eksempelvis forbruget af vand, varme og strøm. Men også alarmsystemer, låse og belysning er populære at kunne styre på afstand, eksempelvis ved, at de er koblet til internettet.

 

Stemmestyring

En af de mere avancerede Smart Home produkter, der vinder frem, er stemmeassistenter. Disse er højtalere aktiveret til stemmestyring, hvor du med din stemme kan styre de tilkoblede, kompatible enheder. Det kan eksempelvis være enheder aktiveret til stemmestyring som Google Nest og Amazon Echo, der allerede findes i mange millioner hjem globalt. I januar 2019 meldte Amazon ud, at de havde solgt 100 millioner enheder alene i USA**, og ved indgangen til 2020 anslog Google at have 500 millioner månedlige brugere af deres Google Assistent på verdensplan***.

Gør soveværelset til en integreret del af den intelligente bolig
 

I Danmark anslår analysen fra KMD*, at 12% af danskerne har en stemmeassistent i deres hjem, mens yderligere 10% overvejer at anskaffe sig en. Det er tilsammen over en femtedel af danskerne. Der er derfor et stort potentiale for produkter nu og i fremtiden, der kan styres via disse stemmeassistenter.

 

Stemmestyring i soveværelset

Et af de nyeste skud på stammen inden for Smart Home teknologi er, at du kan styre din elevationsseng med stemmen, og tilmed gøre den til en del af dine såkaldte ’rutiner’. Rutiner er det, der for alvor gør det smarte hjem smart. Med én forudindstillet kommando til stemmeassistenten, kan du få alt til at ske. Her er et par eksempler fra soveværelset:


 

"Hey Google, godmorgen"

  • Seng kører dig op i siddende position
  • Persiennerne kører op
  • Lyset tænder
  • Dagens nyheder og vejrudsigt afspilles
  • Kaffemaskinen starter ude i køkkenet

"Alexa, godnat"

  • Seng kører til flad position
  • Persiennerne kører ned
  • TV’et slukker
  • Lyset slukker
  • Hoveddøren låses
 

 

En intelligent elevationsseng

Det er en naturlig udvikling også at tænke elevationssengen ind, som en del af det intelligente hjem, i takt med, at mange ting i vores hjem nu kan styres med stemmen. Ved at koble sengen til husets Wi-Fi, kan den indgå i dine rutiner, og du kan fortælle sengen, hvilken af dine favoritpositioner den skal køre til, uden at skulle finde betjeningen frem.

LINAK® producerer de motorsystemer, der får elevationssengene til at køre. Det er muligt for sengeproducenterne at få adgang til en samlet stemmestyringspakke bestående af et LINAK Wi-Fi modul, en cloudløsning, en kundetilpasset app og en række intelligente færdigheder/handlinger. Dermed kan producenterne tilbyde slutbrugerne at forbinde sengen til Alexa eller Google Assistent. Som Helle Taanquist, Digital Product Manager hos LINAK, forklarer:

“Vi har gjort det så enkelt som muligt at tilslutte elevationssenge til intelligente boligsystemer.Wi-Fi modulet er nemt at tilslutte sammen med LINAK aktuatorløsningen, og via den kundetilpassede app foretages tilslutning til elevationssengen, så stemmestyring kan bruges til at aktivere systemets funktioner”.

Både Amazon Alexa og Google Assistent har som standard et sæt færdigheder/handlinger, de kan udføre. Amazon kalder dem for "Skills", og Google bruger begrebet "Actions". Ud over de standard skills/actions, som løsningerne tilbyder, er der også mulighed for at integrere tredjepartsløsninger til at udføre endnu flere. Således har LINAK udviklet supplerende skills/actions, så det er muligt at stemmestyre elevationssenge med et LINAK aktuatorsystem.

Gør soveværelset til en integreret del af den intelligente bolig

 

Datasikkerhed i højsædet

Et vigtigt element i udviklingen af LINAK stemmestyringsløsningerne er datasikkerhed for brugerne.

“For det første gemmes alle brugerdata i en krypteret cloudløsning. For det andet har vi sørget for, at systemet kun indsamler et minimum af data, og for det tredje har vi sikret, at brugeren har mulighed for at slette alle data efter ønske og behov”, siger Helle Taanquist.

LINAK stemmestyring er udviklet til både Google Assistent og Amazon Alexa. Hvis du er interesseret i at høre nærmere om løsningen, er du velkommen til at kontakte os.

 

Google, YouTube og Google Home er varemærker ejet af Google LLC.
Google Assistant er ikke til rådighed i alle lande og på alle sprog.
Amazon, Alexa og alle tilhørende logoer er varemærker ejet af Amazon.com, Inc. eller tilknyttede selskaber.

Referencer

*) Kilde: KMD Analyse “Smart teknologi i danske hjem”, maj 2020 [analysens term ”intelligente digitale assistenter” benævnes her som ”stemmeassistenter”]

**) Kilde: VoiceBot.ai "Smart Speaker Consumer Adoption Report 2019"

***) Kilde: businessinsider.com, 7. januar 2020, Google just revealed that half a billion people around the world are using the Google Assistant.

 

Filer

Vi introducerer stemmestyring til elevationssenge

Intelligente højtalere flytter ind mange steder - og nu også i soveværelset. Vores intelligente løsninger er fremtidssikring af både dine senge og dit brand, og de kommer til at ændre forbrugernes vaner. Læs mere om fremtidens løsninger fra LINAK allerede nu, så du kan tilbyde dine kunder det, de drømmer om.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os