Kontakt os her
LA40

Pålidelige aktuatorer

 
 

På baggrund af mange års erfaring med at udvikle elektriske aktuatorløsninger har LINAK en forståelse for, at det er afgørende at sikre en høj kvalitet og samtidig tage højde for sikkerhed, funktionalitet og designhensyn. For at opfylde de ekstremt høje standarder for sundhedsplejeudstyr har LINAK aktuatorerne mange forskellige sikkerhedsfunktioner, så aktuatoren altid kører driftssikkert.

Selvspærrende fjederbremser

Selvspærrende
For at undgå, at en aktuator glider ud af position og skaber farlige situationer, har de alle en selvspærrende funktion. Minimum for selvspærrer-funktionen svarer altid til den maksimale løftekraft. LINAK anvender tre typer låsefunktioner. Den ene anvender spindelstigning, den anden er en magnetisk motorbremse, og den tredje er en mekanisk bremse.

 
Mekanisk endestop

Mekanisk endestop
Det er en ekstra sikkerhedsfunktion, der fejlsikrer aktuatoren. Hvis den elektriske endestopkontakt skulle svigte, overtager en lille skive ved endestoppet funktionen og drejes om spindlen. Det standser effektivt bevægelsen, når det mekaniske endestop nås. 

 
Sikkerhedsmøtrik

Sikkerhedsmøtrik
En sikkerhedsmøtrik fungerer som en ekstra sikkerhedsforanstaltning, hvis den primære møtrik skulle svigte. Sikkerhedsmøtrikken er en ekstra møtrik, der følger den primære møtriks bevægelse inde i aktuatoren. Hvis den primære møtrik går i stykker, bærer sikkerhedsmøtrikken med det samme den fulde belastning og forhindrer farlige fald. Med sikkerhedsmøtrikken kan aktuatoren sænkes/trækkes tilbage langsomt til en sikker position, indtil udstyret kan repareres.

 
Splines

Spline
LINAK tilbyder tre typer splines: mekanisk, elektrisk og ratchet. Alle tre typer forhindrer uheld med klemning af lemmer mellem bevægelige dele i en applikation, eksempelvis en sengeramme eller et leje/bord, når aktuatoren køres ind. LINAK spline stopper øjeblikkeligt og sænker ryglænet ved forhindringer, eksempelvis på en hospitalsseng, så man forhindrer, at applikationen bliver beskadiget.

 
Quick release - lukket og åben

Quick release
Quick Release er en vigtig funktion, som sikrer hurtig sænkning af en applikation i nødstilfælde. På senge giver den plejepersonalet mulighed for hurtigt at sænke ryglænet til vandret position, hvis en patient skal genoplives. 

 
 
Manuel sænkning

Manuel sænkning
Produkter til patientløftere er konstrueret, så det er enkelt at sikre, at OEM-applikationerne overholder ISO 10535-standarden. Manuel sænkning er en standard sikkerhedsfunktion på løfteaktuatorer til patientløftere og bruges i nødsituationer som for eksempel strømsvigt.

 
 

Sikkerhedsfaktor
LINAK hjælper dig med at leve op til kravene til sikkerhedsfaktorer på dit marked. Sikkerhedsfaktoren udtrykker belastningskapaciteten i en statisk situation. Eksempelvis angiver sikkerhedsfaktor 2, at aktuatoren kan bære to gange den dynamiske belastning som statisk belastning uden at tage skade.

Udvidet sikkerhedsfaktor
Som en ekstra mulighed tilbyder LINAK produkter med udvidet sikkerhedsfaktor. På den måde kan du opfylde skærpede sikkerhedskrav i særlige applikationsstandarder.


Oversigt over sikkerhedsfunktioner på aktuatorer
Her får du et hurtigt overblik over vores standard og ekstra sikkerhedsfunktioner på aktuatorer.

Sikkerhedsfunktioner
 

Filer

Brochure om sikkerhed

Forskellige applikationer skal udstyres med forskellige sikkerhedsfunktioner. Uanset hvilken type pleje- eller hospitalsapplikation, du designer, tilbyder LINAK et bredt sortiment af sikkerhedsfunktioner som standardudstyr eller tilbehør.

MEDLINE & CARELINE produktoversigt

Læs om det store udvalg af innovative MEDLINE & CARELINE produkter til forbedring af hospitals- og sundhedsplejeudstyr.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os