Kontakt os her
Case story

NÜWIEL eTrailer og LINAK aktuatorer – mobilitet i urban trafik

Ønsket om at begrænse biltrafikken i indre bydele er ikke noget nyt. Mange foretrækker at bruge deres cykel til at komme rundt. Men hvordan kan det lade sig gøre, hvis man skal transportere mere end bare sin computertaske? Det spørgsmål kender den unge Hamborg-baserede virksomhed NÜWIEL svaret på. De har udviklet en anhænger, der kan måle sig med enhver varebil. NÜWIEL anvender en elektrisk aktuator fra LINAK til bremsesystemet.

NÜWIEL eTrailer med LINAK elektrisk aktuator

Ladcykler eller cykelanhængere er en miljøvenlig løsning til at begrænse brugen af biler og varevogne, især til pakketjenester i byer, for at beskytte miljøet. De har dog indtil videre haft deres begrænsninger med hensyn til last. Alle, der har prøvet at montere en mindre anhænger på cyklen, kender problemet – eller rettere problemerne. Man skal både træde meget hårdere i pedalerne, hvilket er besværligt nok med en elcykel, men det egentlige problem er at bremse. Pludselig er der nemlig helt andre kræfter på spil, hvis man har tung vægt i cykelanhængeren. NÜWIEL har løst begge udfordringer med deres eTrailer. eTrailer kan monteres på alle cykler eller elcykler på få sekunder. Når eTrailer er tilkoblet, tilpasser den automatisk hastigheden efter den cykel, den er tilkoblet, så den kan transportere 200% mere last uden at gå på kompromis med kørekomforten. Dens egen elektriske motor gør dette muligt.

eTrailer er udstyret med flere fejlsikre systemer og giver øget sikkerhed for brugeren og det transporterede gods i forskellige byscenarier. Sikkerhedsbremsesystemet på eTrailer omfatter en elektrisk parkeringsbremse, en elektrisk regenerativ bremse og en overløbsbremse. Det kombinerede bremsesystemet gør det sikkert og effektivt at cykle, hvilket giver længere bremselevetid og mindre vedligeholdelse.

Parkeringsbremsesystemet anvender en LA14 elektrisk lineær aktuator fra LINAK. På trods af sine kompakte dimensioner og lave vægt byder den på en kraft på 750 Newton. Og det robuste anodiserede hus gør den ekstremt robust og velegnet til brug i barske miljøer, f.eks. i chassisdesignet på en eTrailer.

NÜWIEL anhænger med LINAK produkter
 

"LA14 opfylder kravene til IP66-beskyttelsesklasse i dynamisk tilstand, dvs. når den er i bevægelse, og kravene til IP69K i statisk tilstand. Det betyder, at du også nemt kan rengøre den med en højtryksrenser, uden at den går i stykker," siger Alexander Rinker, salgskonsulent hos LINAK GmbH.

Faktisk er sikkerhedsspørgsmålet en topprioritet for NÜWIEL, fordi den Hamborg-baserede virksomhed ønsker, at så mange mennesker og virksomheder som muligt kan bruge eTrailer sikkert, når de transporterer varer. "Derfor er bremser og hele sikkerhedssystemet særligt vigtigt for os", forklarer Fahad Khan, en af grundlæggerne af NÜWIEL. "Så vi valgte LINAK og integrerede et system omkring det for at skabe et elektrisk parkeringsbremsesystem."

Virksomheden synes allerede at have vundet stor tillid i hele Europa, da adskillige virksomheder som IKEA samt det belgiske postvæsen allerede bruger de højteknologiske cykelanhængere. Dermed er termen cykelanhænger ikke helt præcist. eTraileren bliver automatisk til en trækvogn, når den kobles fra cyklen.

Det er ikke kun de tekniske specifikationer for den lineære aktuator, der passer NÜWIEL. Samarbejdet mellem LINAK og NÜWIEL fungerer også rigtig godt. "Det er vigtigt for os at etablere tæt kontakt med vores kunder for at yde den bedst mulige support til projektet," forklarer Alexander Rinker. NÜWIEL er også begejstret for samarbejdet med den danske virksomhed. Susanne Wallenius, Supply Chain Manager: "Efter vores udviklere anbefalede LINAK som leverandør, mødtes vi til indledende drøftelser. Vores oplevelse har været positiv lige siden. Vi arbejder godt sammen."

Hvis ikke før, vil en kort prøvekørsel – eller en prøvecykeltur – med en eTrailer vise dig, hvor godt forventningerne bliver indfriet.

Filer

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os