Kontakt os her
Case story

Unik løsning til flishuggere

Da Linddana, som har produceret flishuggere siden 1980, kiggede ind i en aktuatorløsning til deres TP flishuggere, havde de brug for en helt unik konstruktion for at kunne lykkedes. LINAK var i stand til at udvikle en løsning, der matchede deres behov fuldt ud. Linddana har derfor nu patenteret løsningen, som spiller en vital rolle i deres mobile TP flishuggere.

Linddana TP flishugger

Når man fælder eller beskærer træer, kan det være en stor fordel at lave dem til flis. Ud over, at det er væsentligt nemmere at transportere, er det også positivt for miljøet efterfølgende at bruge flisen til brændsel. Det har den danske virksomhed Linddana bygget deres forretning op omkring, og i dag sælger de deres TP flishuggere i forskellige størrelser til det meste af Europa. Det, der især adskiller Linddana fra konkurrenterne, er – ifølge dem selv – deres fokus på sikkerhed:

For os er sikkerhed alfa og omega – det skal det være, når man producerer så kraftfulde maskiner, som vi gør. Eksempelvis er det ikke muligt at starte vores maskiner, hvis ikke alt er lukket. Derved reduceres risikoen for at komme til skade. Desuden har vi naturligvis nødstop og forskellige stop-kontakter, så vi lever op til alle de krav, der stilles i sikkerhedsdirektivet for flishuggere”, udtaler Linddanas CEO, Hans Anker Holm. Ifølge ham er en flishugger da også en kompliceret og yderst kraftfuld maskine:

Når motoren og derefter rotoren startes, er vores maskiner i stand til at kværne stammer på op til 40 cm i diameter og omdanne dem til små stykker flis på ganske kort tid”.

Unik og patenteret aktuatorløsning
De forskellige TP modeller har forskellig kapacitet og anvendelsesområder, og de er derfor heller ikke opbygget helt ens. I udvalgte mobile flishuggere er en aktuator bygget ind. Denne bruges til at stramme de remme op, som kobler rotoren ind. På den måde sikrer aktuatoren, at remmene altid er strammet tilstrækkeligt, så rotoren kører optimalt.

Den løsning Linddana havde brug for var ikke standard. Det var derfor også nødvendigt med en speciellavet løsning fra LINAK for at løse udfordringen. Løsningen blev at anvende en tredjepartsstyring med specialprogrammeret software sammen med LINAK-aktuatorerne LA12 og LA30. På den måde er aktuatoren i stand til at stramme remmene præcis så meget, det er nødvendigt, også selvom remmene bliver slappere med tiden.

Ved at anvende en LINAK aktuator, når vi starter maskinen op, tror vi på, at vi øger motorens levetid. Faktisk tror vi så meget på løsningen, at vi har taget patent på den”, siger Hans Anker Holm.

LINAK aktuator i TP flishugger
 

En virksomhed i udvikling
Linddana er en virksomhed, der ikke står stille. De knap 40 medarbejdere producerer og sælger omkring 600 flishuggere om året, hvoraf kun ca. en fjerdedel bliver i Danmark. Resten eksporteres primært til Tyskland, Frankrig og England. Det er derfor også vigtigt for virksomheden med samarbejdspartnere, der er både pålidelige og globale. To parametre, som begge opfyldes af LINAK.

Tidligere var Linddanas primære målgruppe landbruget, men inden for de sidste år har virksomheden satset hårdere på den grønne sektor. Linddana leverer derfor nu, gennem deres forhandlere, flishuggere til
kommuner, anlægsgartnere, aborister, kirkegårde, golfbaner m.m. Det gør også, at de mobile flishuggere bliver mere populære:

Vores produktprogram består i dag af 20 forskellige modeller, hvoraf LINAK sidder på 4 af de mobile modeller. Vi ser en tydelig stigning i efterspørgslen af mobile flishuggere, og vi forventer derfor at indkøbe endnu flere LINAK aktuatorer i fremtiden, for at kunne imødekomme markedets ønsker”, siger Hans Anker Holm afslutningsvist.

Du kan læse mere om Linddana på deres hjemmeside TP.dk.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os