Teknologi & trend

Intelligent aktuatorløsning med BUS-kommunikation

LINAK® elektriske aktuatorer kan anvende forskellige integrerede BUS-kommunikationsprotokoller, som gør det enkelt for producenterne at integrere intelligente og driftsikre bevægelsesløsninger med de eksisterende styresystemer.

Når man udvikler styresystemer til moderne industrimaskiner, er det afgørende at få alle de relevante data fra flere kilder og samle dem i et generelt styresystem.

Uanset om det sker via CAN bus, LIN bus eller Modbus-protokollen, giver LINAK® IC aktuatorerne (Integreret Styring) mulighed for at integrere bevægelsesløsningen hurtigt og med relativt simple midler.

Herunder kan du læse om de tre typer BUS-protokol, der kan bruges med LINAK aktuatorer til industrien, og hente de relevante bruger- og installationsvejledninger.

CAN bus logo

CAN SAE J1939 er en standardiseret metode til at etablere kommunikation mellem ECU-enheder (Electronic Control Units) – det udgør et fælles sprog, der anvendes på tværs af producenter. Protokollen er udbredt anvendt til mobilt ikke-vejkørende maskineri, da den understøtter intelligent automatisering. Læs mere om, hvordan CAN bus aktuatorer kan integreres i dine industrimaskiner.

Her finder du dokumentation om CAN bus:
CAN bus brugermanual for software version 1
CAN bus brugermanual for software version 3

Find ud af her, hvilken CAN bus version du bruger.

LIN bus logo

LIN bus er et omkostningseffektivt supplement til CAN bus. Netværkets generelle ydeevne og driftsikkerhed er lavere sammenlignet med CAN bus, men protokollen er til gengæld egnet til ikke-kritiske komponenter (f.eks. elektrisk justering af sæde og vinduer i en kabine).

 
Modbus logo

Modbus er en seriel kommunikationsprotokol, der anvendes i elektroniske industrienheder, der ofte tilsluttes til en programmerbar styreenhed. Med Modbus er det nemt at integrere og vedligeholde mange enheder på samme netværk. Aktuatorer med Modbus kan anvendes til industriautomatisering, solfangeranlæg osv.

Her finder du dokumentation om Modbus:

Parameterliste og forklaring

 

BusLink

Hent den gratis BusLink software til konfiguration af BUS-aktuatorer til din applikation.

Læs her, hvordan en aktuator konfigureres. Hvis du har brug for mere detaljeret information om elektriske aktuatorer og BUS-kommunikation, er du velkommen til at kontakte os

 
Move for the Future – aktuatorer med integreret styring play-icon

Move for the Future – aktuatorer med integreret styring

Plug & Play™ bevægelsesløsninger til industrielle applikationer play-icon

Plug & Play™ bevægelsesløsninger til industrielle applikationer

Med IC- og BUS-kommunikation får I en plug & play-løsning til overvågning af aktuatorerne play-icon

Med IC- og BUS-kommunikation får du en plug & play-løsning til overvågning af aktuatorerne

Filer

Move for the Future

Læs mere om fremtidens justeringsløsninger med IC-aktuatorer.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

BusLink brugervejledning

IC aktuatorer fra LINAK kan konfigureres med BusLink softwaren. Vejledningen forklarer hvordan.

Har du spørgsmål vedrørende elektrisk aktuatorteknologi?

- Vi kan ikke trylle. Men vi er eksperter i aktuatorteknologi. Inden for det emne må du spørge os om alt.

Tilmelding til LINAK nyhedsbrev

Hold dig opdateret! Følg udviklingen inden for aktuatorteknologi, de aktuelle megatrends, og hvordan vi løser fremtidens globale udfordringer.