Kontakt os her
Case story

Tæt samarbejde sikrer innovative løsninger

Rehab-Care udvikler og producerer inventar til pleje- og sundhedssektoren, med kvalitet, patienter og personalets behov i fokus. I mange af de løsninger, Rehab-Care udvikler, er en jævn bevægelse essentiel, for at kunne justere patientens position. Rehab-Care har siden begyndelsen arbejdet tæt sammen med LINAK, der har muliggjort realiseringen af virksomhedens innovative tanker.

Regionshospitalet Horsens

Rehab-Care har et meget bredt produktprogram, der inkluderer både lifte, lejer, senge og stole til sygehus og plejefaciliteter. Ifølge direktør Martin Gam er der en helt simpel forklaring herpå:

- Vi oplever tit, at eksempelvis sygehuse eller plejehjem har behov for mange forskellige produkter og applikationer. De efterspørger at kunne købe alle produkter hos den samme leverandør. Vi har derfor sørget for, at de, med vores brede produktprogram, kan bestille hele pakken hos os. Vi har derfor omkring 50 forskellige produkter med LINAK på.

Martin Gam er direktør for Rehab-Care og har over 20 års erfaring som konstruktør og tegner af produkter til sundhedssektoren. Han har tidligere i sin karriere brugt LINAK produkter, og det var derfor naturligt at fortsætte samarbejdet, da han startede Rehab-Care i 2011.

- Jeg har altid været tilfreds med LINAK som samarbejdspartner. Jeg har selvfølgelig overvejet muligheden for en anden aktuatorleverandør, men ingen har kunne levere samme fleksibilitet og mulighed for reservedele som LINAK. Desuden har vi stor gavn af de modulopbyggede løsninger, som LINAK leverer. Vi kan sagtens købe lidt ekstra ind, for det kan altid bruges et eller andet sted. Det giver en stor tryghed.

Kvalitet som konkurrenceparameter
Ifølge Martin Gam er LINAK et af virksomhedens salgsargumenter. Derudover fokuserer Rehab-Care meget på at levere en høj kvalitet, for at være så konkurrencedygtige på markedet som muligt. Eksempelvis anvender de madrasser med mere skum og bruger nikkelfri krom. For at imødekomme de skærpede hygiejnekrav på markedet, lukker de deres overflader godt af, så produkterne er vaskbare og nemme at rengøre, så bakterier på udstyret minimeres. På et marked, hvor pris og kvalitet skal hænge sammen, har Martin Gam og Rehab-Care gjort meget ud af at minimere deres omkostninger. Virksomheden har derfor valgt at samarbejde med mange lokale underleverandører, så de ikke skal bruge mange ressourcer på transport i de forskellige produktionstrin.

Udover at tilbyde en lang række forskellige applikationer, ser Rehab-Care også stort markedspotentiale i at specialtilpasse løsningerne, så de passer til kundes specifikke behov. Ifølge Martin Gam gør det dem til en meget fleksibel spiller på markedet; 

- Vi oplever ofte, at kunderne har brug for meget specifikke funktioner i deres applikationer, og i sådanne tilfælde udvikler vi specialløsninger. Omkring 20% af vores kunder køber på nuværende tidspunkt specielle løsninger, men vi arbejder hele tiden på at udvikle vores produktprogram, så flere af vores kunder kan få den optimale løsning med en standardvare.

Udvikling af nye applikationer
Når Martin Gam får en idé til en ny applikation eller en ny bevægelse, foregår udviklingen i tæt samarbejde med LINAK. Martin starter med at tegne applikationen og definere de slaglængder, han har brug for på de forskellige aktuatorer. Herefter tager han et møde med sin faste tekniker hos LINAK, hvor de finder ud af motor, kraft, indbygningsmål og alle øvrige specifikationer. Motoren bliver herefter bestilt hjem, og næste skridt er at definere kontrolenheden og betjeningen. I mange tilfælde skal der også programmeres software, hvilket LINAK sørger for. Når grundløsningen er på plads, starter det store testarbejde for at sikre, at alt fungerer, som det skal; 

- At udvikle en ny applikation er en langvarig proces. Der er mange steps vi skal igennem, og flere prototyper der skal laves, inden vi til sidst står med et endeligt resultat. LINAK er gode til at gribe bolden og hjælpe os videre, og de slipper ikke applikationen, før den er gennemtestet. Det giver os en uvurderlig sikkerhed, inden vi går på markedet med noget nyt, udtaler Martin Gam afslutningsvist.  

Læs mere om Rehab-Care og deres produkter på deres hjemmeside www.rehabcare.dk

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os