Kontakt os her

Flere ældre

Alle tendenser peger på, at antallet af ældre i fremtiden vil være væsentlig højere end i dag. Det betyder, at sundhedssystemet står over for en lang række udfordringer, som kun kan klares ved hjælp af nye og innovative løsninger.

Over de næste ti år vil der, ifølge Danmarks Statistik, ske en markant vækst i antallet af ældre. Alene gruppen af folk over 80 år vil stige med 150.000 personer de næste 10 år, mens de 65-79 årige vil vokse med 58.000 personer inden 2028. Hvis man ser endnu længere ud i fremtiden, spås det, at hver tiende indbygger i år 2053 vil være over 80 år gammel.

Flere får brug for pleje

Tendensen med flere ældre udgør en udfordring for vores sundhedssystem. Det er hårdt for vores kroppe at blive så gamle, og det betyder, at markant flere vil få brug for pleje. Desværre vokser gruppen af yngre ikke lige så hurtigt som gruppen af ældre, og derfor vil der ikke være nok hænder til at hjælpe den store aldrende gruppe i samfundet. Det medfører, at nye applikationer og ny teknologi kommer til at spille en essentiel rolle, hvis alle fortsat skal kunne modtage den rette mængde omsorg og pleje. 

Nye plejeformer
Heldigvis findes der mange virksomheder, som arbejder målrettet for at udvikle nye produkter, der kan hjælpe de ældre og gøre arbejdet nemmere for plejepersonalet. Derfor behøver flere ældre ikke at betyde mindre pleje – plejen kommer bare til at antage en anderledes form. Det betyder, at der eksempelvis kommer flere hjælpemidler, så plejepersonalet bliver mere effektive, og så patienterne og borgerne kan udføre flere opgaver selv. Som vores trend nr. 2 påpeger, er værdig og selvstændighed nemlig også en ting, der vinder ind. Flere og flere ældre ønsker at være frigjorte og blive i eget hjem så længe som muligt. Det betyder, at de i højere grad er villige til at investere i hjælpemidler, der kan gøre, at de har brug for mindre hjælp fra plejepersonale.

Data giver indsigt
En af de teknologier, der også kan gøre en forskel i at afhjælpe de mange ældre, er Internet of Things. Ved at forbinde plejeapplikationerne til internettet, er det muligt at indsamle data om eksempelvis patientens tilstand, eller om en applikation er slidt og snart skal serviceres. På den måde kan man tilrettelægge plejen meget mere effektivt og foretage service på hjælpemidlerne, inden de går i stykker.

LINAK samarbejder med flere af de virksomheder, der udvikler innovative og gavnlige produkter til bl.a. ældre. Desuden har vi udviklet et system, der kan bruges til at indsamle data i forskellige produkter til sundhedssektoren, så plejen kan effektiviseres.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os