Kontakt os her
Case story

Atlite Skydoor forbedrer bylivet

Den australske producent Atlite skaber via design og innovation fordele i udendørs miljøer ved boligejendomme. Skydoor er designet med aktuatorer fra LINAK og bruges som alternativ til det traditionelle ovenlysvindue. Døren kan hæves og sænkes, så der bliver nem adgang til haver og tagterrasser i boligejendomme.

Atlite skydoor

Bylivet er typisk fyldt med mennesker og meget aktivitet, men ofte er der ikke levnet meget plads til blomstrende baggårde eller udendørs områder i forbindelse med boligerne. Generelt skaber byfortætning og højere boligpriser et større ønske om at forbedre indretningen af boligejendomme, så de bliver mere rummelige, og det gælder også udendørsarealerne. Atlites produkt er en nytænkning af det traditionelle ovenlysvindue, som løser et designbehov og samtidig repræsenterer en banebrydende innovation på markedet.

Atlite har hovedsæde i Melbourne, og er en førende australsk producent af tagvinduer og kvalitetsløsninger til naturligt lysindfald. Med Skydoor har virksomheden været pionerer og udviklet et af de mest innovative tagvinduer, der findes. Skydoor opfylder to funktioner som en alternativ og kærkommen adgangsløsning til tagområder og som ovenlysløsning med naturligt lysindfald til boliger og arbejdspladser. Det er specielt designet som adgangsløsning til tagterrasser uden faktisk at optage plads på taget. Døren er designet med elektriske lineære aktuatorer fra LINAK®, som bruges til at løfte glasdøren, så den kan åbnes og lukkes nemt og i en glidende bevægelse.

 

Innovativ løsning

En af udfordringerne ved at designe den automatiske og tunge Skydoor med dobbelt glas var, at sikkerheden skulle være den absolut vigtigste faktor. Udfordringerne ved løsningen var, at både døren og rammen skal kunne tåle vægten af en person, der fysisk står på døren, og andre typer af store belastninger, for eksempel når døren er åben i stærk vind.

LINAK var i stand til at hjælpe med at løse udfordringerne ved at tilbyde en LA36 aktuator med integreret, parallel styring. LINAK kunne både tilbyde en robust og driftsikker løsning til åbning og lukning af dørene i en glidende bevægelse og løse udfordringerne med den store belastning. Løsningen blev at anvende en kraftig aktuator, som kan bære vægten, også i kraftig vind.

Atlite skydoor

 

På grund af det store fokus på sikkerhed i hele projektet og produktets endelige design, blev Atlite tildelt prisen Good Design Award i 2020 for Skydoor med anerkendelse for fremragende design og innovation.

 

Lokal support

Atlite ledte efter en partner, der både kunne støtte dem i design- og udviklingsfasen, og som kunne bidrage til en logistikløsning med planlægning og lagerføring af dele til fremtidige projekter. Atlite arbejder i hele Australien og ønsker at kunne garantere kunderne levering af hele produktsortimentet direkte til arkitekter og boligejere. Teamet hos LINAK samarbejder stadig med Atlite og sikrer, at de får markedets bedste kundesupport, tekniske support og service, hvor og hvornår der er brug for det.

Enkeltheden i LINAK teknologien er en stor fordel for Atlite, der designer skræddersyede produkter i specialmål, og der arbejdes løbende på mulighederne for yderligere innovation:
“Teknologien udvikler sig hele tiden, og fremtidens designløsninger bliver mere strømlinede og enkle med endnu bedre automatiske funktioner” siger Leanne Jones, der er marketingchef ved Atlites hovedkontor.

TECHLINE® segment hos LINAK fokuserer specielt på justeringsløsninger til brug under ekstreme forhold.

 

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Atlite på deres hjemmeside.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os