Kontakt os her
Case story

Bedre ergonomi til konstruktion af styringsskabe

Hartmuth Bauer’s Bauer Systeme i Bretten i Tyskland har siden sin spæde start som enmandsvirksomhed i 1999 udviklet sig til en nyskabende virksomhed i konstant vækst inden for automatisering af maskiner og systemer. For Hartmuth Bauer er en ergonomisk optimeret arbejdsplads altid mere effektiv: "Den måde, du tidligere skulle arbejde på, da du skulle samle et styringsskab, var virkelig ikke sjov". Hartmuth Bauer er overbevist om, at alle, der lider af rygsmerter under arbejdet, ikke kan levere et godt stykke arbejde.

Ergonomisk justering med LINAK aktuatorsystemer i samlebordet fra Bauer Systems

Bauer har bygget styringsskabe i over to årtier. I takt med at hans virksomhed voksede, ønskede han at skabe en ergonomisk optimeret arbejdsplads for sine medarbejdere og satte sig for at finde en løsning. Dette lykkedes ikke, hvilket var ret nedslående. "Vi indså hurtigt, at de mennesker, der designede disse samleborde, aldrig havde samlet et kontrolskab før," fortæller Hartmuth. Så han begyndte at designe sit eget samlebord. Han udviklede en specialløsning til fastgørelse af monteringspladen med hurtigtudløsende klemmer, og det var vigtigt for ham, at bordet kunne tippe og justeres i højden.

 

En elektrisk løsning

Elektrisk justering er den bedste løsning for Hartmuth Bauer, men den er kun nyttig, hvis ingen falder over kablerne. Derfor tilbyder Bauer Systeme samleborde med genopladelige batterier til de lineære aktuatorer, der giver mulighed for højdejustering og tippefunktion. "Vi eksporterer også vores samleborde til det amerikanske marked. Derfor tilbyder vi produkter med en bæreevne på op til 500 kilo," forklarer René Alldinger, administrerende direktør og aktionær i virksomheden, der nu har mere end 30 medarbejdere. Til så store belastninger er der kun nogle få lineære aktuatorer, der også opfylder kravene til jævn og nøjagtig justering. Bauer Systeme anvender LINAK® produkter.

To LINAK LA34 lineære aktuatorer justerer højden og hældningen på stålsamlebordet. LA34 anvendes både i sundhedssektoren og i industrien. Støjniveauet er under 50 dB(A) (jf. DS/EN ISO 3743-1), og med en kapacitet på op til 10.000 N (tryk) kan den nemt understøtte montage af meget tunge styringsskabe. Bordets indstillingsmuligheder gør det muligt for brugeren at komme hele vejen rundt i kontrolskabet på en ergonomisk korrekt måde. Og takket være batteriet kan samlebordet frit bevæges rundt på ethvert værksted eller i ethvert industrimiljø. De to aktuatorer drives af et 73,25 Wh litiumbatteri. I kombination med kontrolboksen COL50 og håndbetjeningen HB80 udgør de lineære aktuatorer en optimal løsning.

LINAK elektrisk aktuator LA34 i Bauer Systems samlebord
 
 

Praktisk relevans som grundlag for succes

"Den løbende produktudvikling og forbedring er meget vigtig for os og er frem for alt baseret på vores praktiske erfaring," siger Hartmuth Bauer. Den praktiske relevans var også udgangspunktet for samlebordets succes. Det var et besøg fra en kunde hos Bauer Systeme, der satte processen i gang. Snart fik andre virksomheder øjnene op for samlebordet, og det fandt hurtigt et marked. Mere end 3.000 samleborde er nu i brug i mange virksomheder.

Den seneste udvikling fra Bauer Systeme er MT1100-HSV-samlebordet. Det er udstyret med en ekstra drejeanordning, der muliggør nøjagtig indføring af monteringspladen i styringsskabets ramme ved hjælp af en spindel og et håndsving. "Ved hjælp af dette samlebord kan én montør indsætte monteringspladen uden hjælp. Denne opgave ville normalt kræve to eller tre personer", forklarer René Alldinger.

LINAK elektrisk løfteaktuator i Bauer Systems MT1100-HSV samlebord
 
 

Elektrisk løftesøjle i samlebordet

Bauer Systeme bruger også en elektrisk løftesøjle fra LINAK i deres EWorkSTATION 4,0. Dette bord er en mobil, højdejusterbar, ergonomisk arbejdsstation til ledningssamling eller montering af motorstyringer. Tilføjelse af ekstraudstyr som monitorstandere, kabeltromleholdere eller andre dele gør den til et multifunktionsbord. Hele bordet løftes med to LINAK DL6 løftesøjler, og med en løftekapacitet på op til 800 N er hver tredelt søjle kraftig nok til at løfte bordet.

Den elektriske justering på både samlebordet og arbejdspladsen giver mulighed for ergonomisk korrekte arbejdsstillinger under forskellige arbejdstrin. Takket være erfaringen og den hurtige implementering har Bauer Systeme optimeret konstruktionen af styringsskabe i hele verden på en ergonomisk måde.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os