Kontakt os her
Case story

Bedre høstudbytte ved dyrkning af majs med elektrisk justering af mejetærskerens skærebordsplader

Højere effektivitet og ydeevne – der stilles stadigt større krav til landbrugsmaskinerne. Den tyske virksomhed Geringhoff har udviklet et nyt høstredskab, der gør det muligt for kunderne at maksimere høstudbyttet.

Bedre høstudbytte ved dyrkning af majs med elektrisk justering af mejetærskerens skærebordsplader

Geringhoff er specialister i høstredskaber til mejetærskere, og som svar på de stigende krav fra markedet lancerer virksomheden nu mere effektive høstredskaber. Den nye opfindelse har fået navnet "Freedom", og her har man blandt givet skærebordet et gennemgribende nyt design. Freedom skærebordet er i et nyt og patenteret design, hvor planterne føres meget skånsomt ind i maskinen. Indføringskæderne er vinklede, så man optimere høstprocessen og dermed maksimerer høstudbyttet.

Fra hydraulisk til elektrisk løsning
Skærebordets plader er også i et banebrydende nyt design. De justeres ikke længere hydraulisk, men med et elektrisk justeringssystem. Skærebordet justeres med en elektrisk LA36 aktuator fra LINAK®.

Bedre høstudbytte ved dyrkning af majs med elektrisk justering af mejetærskerens skærebordsplader

Skærebordets vinklede indføringskæder sikrer en bedre planteudnyttelse. Føreren af mejetærskeren skal justere åbningens bredde efter majskolbernes størrelse. Størrelsesforholdet mellem stempel og hæk er afgørende for indstillingen.
Med korrekt justering maksimeres høstudbyttet og forhindrer blokering af skærebordet. 

 

På andre typer høstredskaber til majs justeres skærebordet med et enkelt hydraulisk justeringssystem. Men da Freedom høstredskabet kan være helt op til 12 meter bredt, er et enkelt hydraulisk justeringssystem ikke tilstrækkeligt. Derfor begyndte udviklerne hos Geringhoff at lede efter et alternativ til den hydrauliske justeringsløsning.

"Vi valgte den elektriske løsning, fordi den har en lang række fordele," forklarer André Hemmesmann, der er teamleder i Geringhoffs udviklings- og designafdeling. Ifølge ham var det afgørende for valget af elektriske aktuatorer, at systemet var meget enkelt. 

"Når man anvender en eller flere hydrauliske cylindre, skal signallinjerne ligge ved siden af de hydrauliske linjer for at opfange positionen. Når man anvender elektriske aktuatorer, er det tilstrækkeligt med et enkelt kabel".

Ikke behov for ekstra aktuatorer
Desuden er der ikke behov for ekstra ventiler, når man anvender elektriske aktuatorer. Det nye system kræver kun tilslutning til strøm.

"Det er meget praktisk, at vi ikke behøver at anvende mejetærskerens hydrauliksystem til justering af skærebordet. Når systemet tilsluttes til vores eget styringssystem, bliver det så at sige selvkørende," forklarer André Hemmesmann.

Når man bruger det elektriske system, kan man køre en forprogrammeret rutine, der kortvarigt åbner og lukker pladerne, hvis skærebordet bliver blokeret.

Derfor har Geringhoff valgt LINAK
Ifølge André Hemmesmann besluttede Geringhoff blandt andet at vælge aktuatorer fra LINAK, fordi de er kendt for en høj driftssikkerhed.

"Frugtsyre, støv, snavs og vand kan komme til at blokere aktuatorerne. Vi brugte to år på at teste systemet, og vi er meget tilfredse med driftssikkerheden," siger han og konkluderer:

"Et elektrisk system giver langt flere muligheder. Vi ser mange fremtidige nyskabelser for os".

Fremtidens landbrug bliver i stigende grad automatiseret
Nøgleordet er automatisering. Med et programmeret system kan skærebordet for eksempel hurtigt åbnes og lukkes igen én gang for hver vending for at sikre mod blokering. Derudover kunne kan anvende et sensorsystem til at sikre en konstant optimal indstilling.

En vigtig fordel ved aktuatorerne fra LINAK er muligheden for integreret styring (IC). Med integreret styring er det nemt at programmere aktuatorerne og integrere dem i det eksisterende system. Aktuatoren modtager en styrekommando, og så klarer elektronikken resten. IC aktuatorerne fra LINAK tilbydes med forskellige konfigurationsniveauer og med forskelligt tilbehør. Desuden tilbydes også modeller med CAN bus.


Om Geringhoff
Geringhoff blev grundlagt i 1880, og virksomheden er specialister i høstredskaber til mejetærskere. Familievirksomheden var oprindeligt en smedevirksomhed og forhandler af landbrugsmaskiner. Nu - 135 år senere - er Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG en moderne familieejet ingeniørvirksomhed med internationalt udsyn, der nu på femte generation drives af Geringshoff familien.

Virksomheden råder over flere fabrikker. Hovedkontoret ligger i Ahlen i Tyskland. En af virksomhedens fabrikker ligger i St. Cloud i Minnesota i USA, hvor man fremstiller høstredskaber til det nordamerikanske marked.

Elektriske lineære aktuatorløsninger til landbrugsmaskiner fra LINAK® TECHLINE® segmentet play-icon

Elektriske lineære aktuatorløsninger til landbrugsmaskiner fra LINAK TECHLINE segmentet

Filer

Fokus på mobilt landbrug

I brochuren kan du læse om vores løsninger og alle de fordele, som LINAK har banet vej for i landbrugsindustrien i mere end 25 år.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os