Kontakt os her
Case story

Elektriske bevægelsesløsninger giver optimal håndtering i forbindelse med industriproduktion

Den franske virksomhed MZR specialiserer sig i løsninger til industriproduktion, og ejeren oplever voksende efterspørgsel efter elektriske bevægelsesløsninger. Og det ser han ikke som nogen tilfældighed.

Elektriske bevægelsesløsninger giver optimal håndtering i forbindelse med industriproduktion

For Frederic Mazoyer er elektriske bevægelsesløsninger altid førstevalget. Selv om han også bruger pneumatik og hydraulik i sine produkter til håndtering inden for industriproduktion, er fordelene ved elektriske bevægelsesløsninger tydelige for ham. Bevægelserne er præcise og de miljømæssige fordele langt større. Elektriske aktuatorer bruger kun energi, når de faktisk bevæger sig. Pneumatik og hydraulik kræver kompressorer. 

Frederic Mazoyer grundlagde sin virksomhed, MZR, i 2006. Tanken var at tilbyde produkter og løsninger til industriproduktionen. Her er fleksibilitet og mobilitet vigtige faktorer. 

"Processerne og kravene til utallige produktionslinjer er i konstant forandring. Virksomhederne er nødt til løbende at tilpasse og ændre deres produktionslinjer. Det er her, vores produkter kommer ind i billedet. Vi sørger for, at arbejdsgangene kører optimalt," fortæller Frederic Mazoyer.

MZR har som sit mål at optimere produktionen ved hjælp af Plug & Play™-løsninger. Elektriske aktuatorer fra LINAK er vigtige komponenter i hans produkter. De sørger for den bevægelighed, der skal til for at håndtere produkter, og dermed for den nødvendige fleksibilitet i arbejdsmiljøet.

Elektriske bevægelsesløsninger giver optimal håndtering i forbindelse med industriproduktion
 

Elektriske aktuatorer til mange forskellige formål
Et vigtigt segment i MZR's produktsortiment er montageborde i forskellige varianter med forskellige funktioner. Ud over montageborde, som kan justeres i højden ved hjælp af en saksemekanisme, tilbyder MZR vipbare montageplatforme. Store glasplader, facadepaneler og andre bygningselementer forarbejdes nemt som led i produktionen og vippes derefter før transport og yderligere montering. 

MZR anvender elektriske LINAK®-aktuatorer til vippefunktionen. De har tilstrækkelig styrke og er nemme at integrere i et eksisterende elektrisk system. I modsætning til pneumatik og hydraulik kan bevægelserne styres præcist. Brugen af batterier gør de mobile montageborde fleksible at anvende, og komponenterne kan nemt flyttes omkring på produktionslinjen.

Elektriske bevægelsesløsninger giver optimal håndtering i forbindelse med industriproduktion

"Det er vigtigt for os, at brugerne altid kan vælge den bedste arbejdsstilling," understreger Frederic Mazoyer. "Det er ikke alene mere praktisk og effektivt, men beskytter frem for alt mod arbejdsskader."

Højdejusterbare arbejdsområder vinder større og større indpas på produktionslinjer. MZR tilbyder et udvalg af forskellige mobile arbejdsborde, der kan indstilles i højden ved hjælp af en saksemekanisme. De dele, der skal flyttes, er ofte store og tunge. Det er her, fordelene ved aktuatorer fra LINAK virkelig kommer til deres ret.

 

Den lineære aktuator LA36 fra LINAK leverer en kraft på op til 6.800 Newton. Hvis det ikke er nok, anvendes der to aktuatorer, som bevæger sig fuldstændig synkront takket være den indbyggede elektronik.

Flere fordele ved at bruge aktuatorer med IC
LINAK har allerede i nogen tid tilbudt elektriske aktuatorer med integreret styring (Integrated Control, IC). Aktuatorer med IC giver adgang til mange flere muligheder. LINAK tilbyder fire forskellige former for IC: Basic, Advanced, Parallel samt en udgave med BUS-kommunikation. Hvis flere aktuatorer skal bevæge sig synkront, er Parallel-modellen det rigtige valg. Op til otte identiske IC-aktuatorer kan forbindes og køre synkront ind og ud. Der er ikke behov for yderligere styring eller kabler. Aktuatorerne kommunikerer direkte med hinanden gennem deres eget BUS-system.

"Vores produkter skal være stærke og støjsvage. LINAK-aktuatorer giver mulighed for blød opstart, og det er perfekt for os," forklarer Frederic Mazoyer. De fleste komponenter vejer op til 300 kg. Ud over den nødvendige kraft til bevægelserne leverer de lineære aktuatorer sikkert selvhold. "Også på dette område skiller LINAK-produkterne sig ud," fortsætter Frederic Mazoyer.  

Takket være elektrisk støtte til alle mulige arbejdsprocesser behøver produktionsarbejdere ikke bruge lige så mange kræfter som for et par årtier siden. MZR specialfremstiller hvert eneste produkt ud fra kundens krav. Og de krav kan variere en hel del. Fælles for dem er dog, at de tilbyder optimal ergonomisk støtte til hverdagens arbejdsopgaver i et produktionsmiljø. Takket være elektriske aktuatorer fra LINAK er bevægelserne støjfri, energibesparende og pålidelige.

6 gode tips fra LINAK til bedre ergonomi i arbejdsdagen play-icon

6 gode tips fra LINAK til bedre ergonomi i arbejdsdagen

Filer

Fokus på industriel automatisering

Brochuren beskriver forskellige muligheder for at udnytte aktuatorsystemer til at øge produktiviteten i industriel automatisering.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os