Kontakt os her
Case story

Hårdt miljø på saltspredere

Når vinteren rammer Danmark, inkluderer det ofte kulde, sne og glatte veje. For at undgå ulykker skal der saltes – også på fortove, stier og som noget nyt også på kunststofbaner. Her har virksomheden Saltnex specialiseret sig i at lave maskiner, der kan klare netop dette. Men miljøet på en saltspreder er et af de hårdeste, og der er derfor store krav til maskinens komponenter. Derfor bruger Saltnex LINAK, da de lever op til disse krav med ekstremt hårdføre aktuatorer.

Saltspreder

Hos Saltnex er kvalitet og brugervenlighed i højsædet. Når vinteren raser, skal kommunerne kunne udføre glatførebekæmpelse – og så skal deres maskiner være i orden. De skal være nemme at betjene, fordi der tit skal indkaldes ekstrapersonale. Desuden skal maskinerne fungere stabilt. Bl.a. derfor er der ingen tvivl om, hvem daglig leder hos Saltnex, Thommas Mannik, ønsker som aktuatorleverandør:

”Jeg er meget tilfredse med kvaliteten hos LINAK. Jeg ved, at de kan klare ekstremt hårde miljøer, og de er derfor et oplagt valg som leverandør til de af vores maskiner, som har påmonteret aktuatorer. Jeg har også overvejet også en hydraulisk løsning, men i min optik er sådanne løsninger alt for besværlige og en for stor økonomisk post. En elektrisk aktuator passer meget bedre til vores behov.”

En utraditionel løsning
Saltnex har et bredt produktprogram, og adskiller sig ved at have primært fokus på spredning af saltlage i modsætning til tørstof. Fordelen ved saltlagen er, at der bruges op til 77% mindre salt, og at miljøet derfor skånes. Desuden slipper man for store saltklumper på vejen. Saltnex producerer dog også en tørstofspreder, hvor en LINAK aktuator bruges til at justere spredningsbredden.

”Vores produkter forhandles primært af maskinforhandlere. Vi har i øjeblikket forhandlere i både Danmark, Sverige, Schweitz, Tyskland og England,” siger Thommas Mannik. 

Nyt forretningsområde
Saltnex blev etableret i 2016 og ejes fuldt af Randers Maskinfabrik. Tre medarbejdere arbejder i øjeblikket dedikeret med Saltnex. Den oprindelige produktportefølje af saltspredere blev allerede efter ét år udvidet med et nyt forretningområde. Der var nemlig potentiale i en maskine til at sprede saltlage på kunststofbaner:

”Vi fik en henvendelse fra en kunde, som savnede en måde at håndtere is på sine kunststofbaner om vinteren. Ved at anvende almindelige tørstofspredere til at salte, er der risiko for, at kunststofbanerne tilstoppes og bliver til rene skøjtebaner. Ved at anvende saltlage skånes banerne, og vi har derfor udviklet en maskine specifikt til kunststofbaner. Jeg ser et meget stort potentiale i dette nye produkt, idet der bliver etableret mange nye kunststofbaner om året i Danmark.”
 
Saltnex anvender LINAK på maskinen til kunststofbaner. Her har to aktuatorer til opgave at hæve og sænke sprederens bomme, så de er oppe under transport, eller så der kan saltes helt ind til kanten af målet, ved at løfte den ene vinge. Når begge vinger er nede, opnås en spredebredde på hele 5 meter. Dermed kan banen hurtigt saltes, så chaufføren kan komme ind i varmen igen.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vores produkter opererer i nogle af de mest ekstreme miljøer. Kombinationen af kulde, salt og vand er hård for de fleste metalprodukter. Saltet og de tåger det laver, angriber jo metallet. Heldigvis er produkterne fra LINAK utrolig holdbare – hvis de kan holde til dette miljø, så kan de holde til alt,” afslutter Thommas Mannik.

LA25 på saltspreder LA25 på Saltnex saltspreder
 
 

Læs mere på Saltnex hjemmeside.
Kontakt LINAK TECHLINE for specifikationer og information om andre aktuatorløsninger til industrien.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os