Kontakt os her
Case story

HOOB forbedrer samlebåndets ergonomi med LINAK løftesøjler

Da den estiske virksomhed HOOB blev bedt om at konstruere en helt ny samlebåndsløsning til en verdensomspændende virksomhed, rettede de henvendelse til LINAK for at imødekomme projektets ergonomiske målsætning.

HOOB samlebånd i ét stykke med elektriske LINAK® LC3 løftesøjler og LA37 aktuator

HOOB blev grundlagt i 2014 af de to ingeniører Tanel Sildnik og Priit Raid. I deres tidligere karriere arbejdede de begge med produktdesign og kæmpede ofte med, at maskinværksteder var flaskehalse for at realisere deres nyskabende projekter. Det fik dem til at kaste sig ud i at starte HOOB, en virksomhed, der har fokus på design og fremstilling af samlebånd. De har hurtigt opnået en række velafprøvede resultater, og i dag tæller HOOB 20+ teknikere og specialister, der designer og producerer samlebåndsløsninger af høj kvalitet.

I 2017, da virksomheden stadig var i sin spæde start, fik teamet et projekt fra en global teknologileder inden for elektrificering og automatisering. Opgaven lød på at designe, udvikle og konstruere en ny samlebåndsløsning helt fra bunden. Målet med den nye løsning var at gøre samlingen af frekvensomformeren mere effektiv og så ergonomisk som muligt.

 

Fremragende ergonomi med LINAK løftesøjler

Med udviklingen af en ergonomisk løsning skulle HOOB tage højde for en produktvægt på op til 300 kg samt justerbarhed for alle medarbejdere, der betjener samlebåndet. Efter at have undersøgt potentielle leverandører til projektet, blev LINAK® valgt som en vigtig del af løsningen. Resultatet blev en 14 meter lang flowlinje i ét stykke med seks arbejdsstationer og fem fritkørende transportbånd.

Når det drejer sig om at gøre arbejdspladser sikre, komfortable og effektive, går ergonomi og lean produktion hånd i hånd. Business Development Manager hos LINAK, Melanie Kuhn, uddyber:

"Hvis arbejdsstationens design ikke er tilpasset operatørerne, øger det risikoen for menneskelige fejl samt arbejdsrelaterede ulykker og skader, hvilket har en negativ indvirkning på produktiviteten. HOOB-teamet er fremragende til at integrere ergonomi i lean produktion, hvilket forbedrer både medarbejdernes præstation og tilfredshed. Vi er stolte af, at vores produkter medvirker til dette i både manuelle og halvautomatiske processer."

Til samlebåndet bruger HOOB LINAK løftesøjler under hver enkelt station til at justere arbejdsbordets højde, mens produktet samles. Desuden bruges en tredelt LC3 søjle med vakuumgriber til at sænke, løfte og køre produktet længere ned ad båndet.

Når produktet er samlet, køres det over på en vogn. Til det formål designede HOOB en vippeløsning med en LA37 aktuator for at minimere manuel håndtering af de tunge frekvensomformere.

Det nye samlebånd har øget samlingshastigheden, og udformningen giver et godt overblik over processen. Takket være deres gennemtænkte design er det også lykkedes HOOB at skabe gode ergonomiske løsninger, der tilpasser opgaverne til den enkelte operatør og sikrer et ideelt samspil mellem menneske og maskine.

LC3 løftesøjle med vakuumgriber, der bruges til at sænke og løfte et produkt på et samlebånd

 
 

HOOB samlebånd med elektriske LINAK LC3 løftesøjler og elektrisk LA37 aktuator

Udgangspunktet for et langvarigt samarbejde

Samlebåndet var indledningen til samarbejdet mellem HOOB og LINAK. HOOB fandt LINAK gennem deres online research. Den rimelige leveringstid var et plus, men ikke den vigtigste årsag til, at HOOB valgte LINAK som leverandør.

Vi valgte LINAK på grund af de brugervenlige løftesøjler og aktuatorer og den lokale support. Men det skyldes i høj grad også, at de har alle tekniske oplysninger og mekaniske tegninger tilgængelige online. Det gør vores arbejde med tilpasning af delene i vores design meget lettere.
Priit Raid, medstifter af HOOB

Det første projekt var en succes og kickstartede et samarbejde, der har været stærkt lige siden:

"Vi havde en god kommunikation, og efter det første projekt stod det helt klart, at vi ville fortsætte samarbejdet. Vores kunde lærte også løsningen at kende, så til det næste projekt var det kun naturligt at bruge den samme type løsning," konkluderer Priit.

Både HOOB og LINAK glæder sig til at samarbejde om at implementere god ergonomi i manuelle og halvautomatiske produktionslinjer i de kommende år. Du kan læse mere om HOOB på deres hjemmeside.

Du kan også læse mere om vores løftesøjlesystemer til ergonomiske arbejdsbænke og andre arbejdsstationer her.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os