Kontakt os her
Case story

LC3 løftesøjlen - ideel til mobile transport-robotter

Fuldautomatiserede lagersystemer, komplekse transportbånd og selvkørende transportsystemer – i løbet af de seneste årtier er den teknologiske udvikling inden for interne logistikløsninger gået imponerende stærkt. De nye teknologier øger effektiviteten i produktionen markant, og fuldautomatiske, selvkørende robotter til diverse transportopgaver vinder udbredelse i produktionsvirksomhederne. Virksomheden Smart Robotics anvender en LINAK elektrisk løftesøjle i deres logiCON|Lift transport-robotter.

LC3 løftesøjlen - ideel til mobile transportrobotter

Produktsortimentet fra den tyske virksomhed Smart Robotics, et datterselskab af ESCAD Group i Pfullendorf, omfatter løsninger til interne logistikopgaver og letvægtsrobotsystemer. Løsningerne tager udgangspunkt i mobile industrirobotter, og Smart Robotics udvikler både standard- og kundetilpassede komponenter til MiR mobile robotter. Da man ikke altid arbejder i en standardiseret højde i industriproduktion, skal robotterne kunne indstilles til forskellige højder, både når de kører, og når de leverer produkter. logiCON|Lift transport-robotten løser opgaverne, og er designet med en elektrisk løftesøjle fra LINAK®.

Det er ikke kun højden på af- og pålæsningspunkterne, der kan  variere på et produktionsanlæg. Hele produktionslinjen og de opgaver, som transport-robotterne skal løse, varierer også. Smart Robotics tilbyder kundetilpassede systemer, der opfylder alle krav.

"Udfordringen med vores logiCON|Lift lå i designet. Vi skulle arbejde inden for meget små indbygningsmål, men stadig med det højest mulige løft. Og løftesøjlen skulle være ekstremt stabil," forklarer Daniel Moritz, der har designet logiCON|Lift.

Den vandrette kabelføring, som er mulig med LINAK løftesøjlen LC3, var en stor hjælp. Afhængigt af anvendelsen kan robotten blive udsat for støv og vandstænk i forbindelse med arbejdet. LC3 er klassificeret i IPX4, og dermed er det ikke noget problem. Den fås alternativt også i IPX6.

Teknikerne hos Smart Robotics så på en række forskellige løftesøjler på markedet, før valget faldt på LC3 fra LINAK.

Holdet testede også andre elektriske justeringsløsninger undervejs i processen. LINAK lancerede LC3 i 2018, og den leveres i tre forskellige udgaver: 4.000 N, 5.000 N eller 6.000 N i trykkraft. Standardversionens kompakte indbygningsmål er kun 320 mm med en slaglængde på 400 mm. Det giver mulighed for at anvende den i talrige applikationer.

Løftesøjle LC3
 

"Vi forsøgte først at implementere en højdejusteringsløsning med standard løftesøjler som dem, man bruger i møbeldesign. Men vi blev hurtigt klar over, at de ikke kunne opfylde vores krav," siger Hendrick Pierburg, der er projektleder hos Smart Robotics GmbH.

Det var de gode egenskaber med hensyn til stabilitet og kompakte installationsmål, der til sidst afgjorde udfaldet, og vi valgte LC3 løftesøjlen. Transport-robotten skal kunne håndtere produkter og placere dem med høj præcision, og den skal være stabil i designet, så den kan tåle daglig brug med stød og bump undervejs i kørslen.

"Hvis der er for meget slør i løftesøjlen, giver det problemer i næsten alle applikationer," siger Pierburg.

Transport-robotten er nem at overdrage og programmere via et web interface. Når robotten kører rundt i miljøet, danner den et slags kort, som den selv bruger til navigation. Derefter sammensættes de forskellige arbejdstrin ganske simpelt via interfacet. Det var meget nemt for designerne hos Smart Robotics at tilslutte LC3 direkte til robottens styresystem. Positionsfeedback gives via et potentiometer, og Hall sensorer kan tilvælges som ekstra tilbehør.

"Vi er begejstrede for løftesøjlens kvalitet. Det lave støjniveau er også en stor fordel i de fleste applikationer," siger Manuel Kramer, der er chef for teknisk udvikling og support hos Smart Robotics.

Ud over den mobile robot anvendes LC3 også i en letvægtsrobot. Her var kravet, at hele robotarmen skal bevæges opad under arbejdet.

LC3 løftesøjlen - ideel til mobile transportrobotter
 

"Stabiliteten er særligt afgørende til denne applikation, fordi robotten skal udføre opgaverne med ekstremt høj præcision," siger Hendrick Pierburg. Ved udvikling af LC3 havde LINAK stort fokus på stabiliteten, og derfor kan løftesøjlen også anvendes i applikationer såsom operationsborde eller andet avanceret medicinsk udstyr. Løftesøjlens dynamiske bøjningsmoment er på op til 1.400 Nm statisk op til 3.000 Nm.

Læs mere om Smart Robotics her

Filer

Fokus på industriel automatisering

Brochuren beskriver forskellige muligheder for at udnytte aktuatorsystemer til at øge produktiviteten i industriel automatisering.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os