Kontakt os her
Case story

LINAK aktuatorer i New Holland mejetærsker

New Holland anvender elektriske aktuatorer i mejetærskere. Foruden den enkle installation taler de mange kontrolmuligheder også til den elektriske aktuators fordel.

New Holland combine harvester case story

Justering, positionering og bevægelse - elektriske aktuatorer udfører en række funktioner i mejetærskeren, og det vil helt sikkert blive endnu flere i fremtiden. Sådan lyder forudsigelsen fra Michaël Carpentier, Product Development Manager hos New Holland i Zedelgem, Belgien.

Han og hans team undersøger de bedste måder, hvorpå en mejetærsker kan effektiviseres, gøres mere miljøvenlig og mere komfortabel for operatøren, og brugen af elektriske aktuatorer er vigtig i denne sammenhæng.

Nøjagtighed i maskineriet er særligt vigtigt for at opnå det bedst mulige udbytte, og præcis positionering spiller en stor rolle her. LA36 aktuatoren fra LINAK kan levere denne præcise positionering og kan varetage opgaven mærkbart bedre end hydrauliske systemer, hvor feedback og positionering er mere teknisk indviklet.

Eftersom feedback og positionering kan ske med både analogt og digitalt signal, er integrationen med bus-styring nem. 

Et eksempel på en applikation, hvor der anvendes aktuatorer i mejetærskeren, er et stråspredningssystem. Ved anmodning kan New Holland tilbyde Opti-spread stråsprederen, som monteres bag stråhakkeren. Landmanden er således i stand til at styre bredden og retningen på stråspredningen. De kraftfulde spredeskiver justeres ved hjælp af LINAK LA36 aktuatorer.

'Vi anvender ofte elektriske aktuatorer, fordi de modsat hydrauliske systemer ikke medfører en lækagerisiko,' noterer Michaël Carpentier, CNH.

Det gælder om at være robust
LINAK LA36 aktuator imødekommer kravene til robusthed og slaglængde. Det robuste alluminiumskabinet og den høje beskyttelsesgrad (IP66 dynamisk, IP69 statisk), gør det muligt for den at udfylde en lang række funktioner i forskellige landbrugsapplikationer.

Robusthed er ikke blot et spørgsmål om beskyttelse mod eksterne faktorer såsom, jord, støv og vand. Operationel driftssikkerhed er også vigtigt i forhold til stød og vibrationer. For eksempel kan LA36 justere sigteindstillinger når der høstes på en skråning. Afhængigt af hældningen kan aktuatorer tilføre et sidestøtte til sigten således, at tærskningen
altid foregår med ligeligt belastede sigter.

'Denne aktuator udsættes konstant for vibrationer', udtaler Michaël Carpentier. 'Den skal kunne fortsætte med at arbejde sikkert og problemfrit til trods for disse vibrationer.'

I udviklingsfasen afsætter LINAK meget tid og mange ressourcer på at teste aktuatorer i en række operationelle miljøer. De skal kunne modstå kulde, varme, fugt, kemikalier og slag. Først når disse tests er overstået, sættes den endelige produktion til kunderne i gang.

Afhængig af modellen kan op til 13 aktuatorer monteres på en mejetærsker. 

Kontakt os for mere information om aktuatorløsninger til høstmaskiner og andet landbrugsudstyr.

Lineære aktuatorløsninger til mejetærskere play-icon

Lineære aktuatorløsninger til mejetærskere

Brudsikker play-icon

Brudsikker

Filer

Fokus på mobilt landbrug

I brochuren kan du læse om vores løsninger og alle de fordele, som LINAK har banet vej for i landbrugsindustrien i mere end 25 år.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os