Kontakt os her
Landbrug

Automatiske fodersystemer

Integration af intelligente elektriske aktuatorer i automatiske fodersystemer giver mulighed for at angive dosering og overvåge dyrene på fodringstidspunkterne.

Automatiske foderanlæg

Aktuatorløsninger forbedrer funktionerne i automatiske foderanlæg

Fodringstidspunkterne kan blive hektiske på et travlt landbrug. Især på store landbrug, hvor mængde, foderblanding og fodertype kan variere. Drægtige dyr skal måske have specialfoder og andre på grund af sygdom, samtidig med at alle de andre dyr også skal fodres. Med en tilpasset elektrisk aktuatorløsning koblet på det automatiske fodersystems styresystem opnås følgende fordele:

  • Præcis og automatisk foderdosering
  • Lettere fodringsproces, der frigør tid til at tilse dyrene
  • En ren og vedligeholdelsesvenlig løsning, der er kompatibel med de fleste styresystemer

Det tager tid at komme gennem hele stalden, når dyrene skal fodres. Især på store landbrug, hvor dyrenes alder og tilstand kan variere så meget, at de også kræver forskellige foderblandinger. Elektriske aktuatorløsninger regulerer ventilerne i foderenheder og foderventiler. Sidstnævnte er ofte placeret, så de er utilgængelige for landmanden, og her er den elektriske løsning både mere sikker og mere praktisk.

Optimeret foderdosering og mindre spild
Moderne automatiske foderanlæg giver landmanden mulighed for at dosere foderet til hvert enkelt dyr, og LINAK aktuatorløsningen sørger for, at fodringen sker på de planlagte tidspunkter. LINAK aktuatorer integreres let og enkelt med de fleste fodringssystemer og giver tilbagemeldinger, så man reducerer affaldsmængden ved strømsvigt eller andre typer nødstop.

Bedre tid til at overvåge dyrene
En intelligent aktuatorløsning i et automatisk foderanlæg sørger for koordinere doseringen af foderbeholdere og selve fodringstidspunktet. Landmanden får frigjort tid til at overvåge dyrene under fodring og holde enkelte dyr under observation - for eksempel ved sygdom. 

Driftsikker, ren og vedligeholdelsesvenlig løsning
Elektriske aktuatorer benytter hverken pumper, slanger eller kompressorer. Der er ingen svage led i systemet og ingen olielækager, der kan forurene foderet. Løsningerne fra LINAK er lette at specialtilpasse og installere, og de kræver stort set ingen vedligehold. Aktuatorerne gennemgår grundige test for at sikre, at de fungerer under krævende forhold med støv og fugt, og de tåler at blive vasket.
 
Læs mere
Lineær aktuator LA25
Aktuatorløsninger fra LINAK® - automatiske fodersystemer til optimering af dyreopdræt i landbruget play-icon

Aktuatorløsninger fra LINAK - automatiske fodersystemer til optimering af dyreopdræt i landbruget

Brudsikker play-icon

Brudsikker

Filer

Fokus på ventilationssystemer og løsninger til landbruget

En elektrisk aktuator fra LINAK er den oplagte løsning til særligt krævende miljøer med fugt, støv og temperaturudsving, og vi ved, hvor vigtigt et velfungerende ventilationssystem er for landmanden.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Løsninger til landbruget

Elektriske aktuatorer anvendes til klimastyring og intelligent ventilation samt optimering af automatiske foderanlæg i staldbygninger overalt i verden.

Læs mere

Videoer om automatiske foderanlæg

Læs mere om elektrisk aktuatorteknologi til automatiske foderanlæg Du kan hente masser af inspiration i vores videoer.

Brudsikker play-icon

Brudsikker

Med IC- og BUS-kommunikation får I en plug & play-løsning til overvågning af aktuatorerne play-icon

Med IC- og BUS-kommunikation får du en plug & play-løsning til overvågning af aktuatorerne

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os