Nyheder 1. februar 2017

LINAK skal hjælpe med at opgradere spildevandshåndtering i Chicago

I samarbejde med en række danske virksomheder, deltager LINAK i en banebrydende opgradering af spildevandsanlægget i Chicago.

Banebrydende teknologi samt en hel ny måde at finansiere bæredygtige forbedringer har banet vejen for anlæg i hele USA. 

Når en kæmpe opgradering af Glenbard Spildevandsanlæg i Chicago påbegyndes, bliver det i samarbejde med en række danske virksomheder - herunder LINAK - som skal bidrage med viden og teknologi. 

Projektet, som er initieret af Water Technology Alliance (WTA) i Chicago, skal danne grundlag for en ændring i spildevandshåndteringen over hele USA, for at gøre håndteringen af overskydende vand samt spildevand mere effektiv og bæredygtig.  

LINAK kan bidrage med vores elektriske aktuatorteknologi, som tillader en forbedret automatisering og styring af ventilerne. 

Jeg er naturligvis begejstret for, at LINAK er en del af dette ret prestigefyldte projekt", siger Peter Vestergaard, som er Forretningsudviklingschef hos LINAK.

Det er en stor mulighed for os at vise omverden, hvor robuste vores løsninger faktisk er."

Flere måder at minimere omkostninger på
LINAKs aktuatorer er designet til at køre i udendørsmiljøer og er utrolig slidstærke, og de er derfor også perfekte til at understøtte AVKs indsats i projektet. AVK er en dansk producent af ventiler, og de skal levere knivventiler til opgraderingen af anlægget i Chicago.

Vores aktuatorer er testet og afprøvet, og de har vist deres værd i hårde miljøer mange gange,", siger Vestergaard

Vores setup har elimineret mange af de vanlige, svage punkter, der ses i andre systemer - såsom slanger og pumper. LINAK løsningen er i stand til at levere præcis positions-feedback, og er udviklet så det er nemt at integrere med det overordnede styresystem. Vores aktuatorer er faktisk helt perfekte til en moderne vandhåndtering."

LINAKs aktuatorløsninger kører allerede med stor succes på flere spildevandsanlæg i Danmark.

Nye finansierings-metoder speeder processen op
Et andet ret unikt aspekt af projektet er dets finansierings-model (ESCO). Denne metode frigør, at ejeren af anlægget skal komme med finansieringen på forhånd, og sikrer, at investorerne får en ROI på de besparelser, der er i driftsomkostninger efter opgraderingen. 

WTA projektet forventes færdigt i 2019. Til den tid skal Glenbard Spildevandsanlæg fungere som et eksempel på, hvordan innovativ, dansk teknologi kan levere en mere effektiv og bæredygtig vandhåndtering. 

I Danmark filtrerer spildevandsanlæg nitrogen og fosfor fra, hvorved både vand og miljø efterlades mere rent. Energi-effektiviteten er optimeret, så de mest moderne anlæg producerer op til 50% mere energi, end de forbruger. AVK løsningen med LINAK aktuatorer bidrager til dette ved at reducere driftsstrømmen fra 220V til 24V.   

Fakta:
Glenbard spildevandsanlæg kan håndtere op til 180 millioner liter vand om dagen. Der er rundt regnet 4.000 spildevandsanlæg i USA alene, der trænger til en opgradering i løbet af de kommende år. 

Det Danske Erhvervsråd samt det Danske Miljøministerium støtter projektet ved at betale 10% af udviklings-omkostningerne. Gruppen af de teknologiførende danske virksomheder, der er med i projektet, inkluderer: Danfoss, Grundfos, AVK, Landia, Nissen Energiteknik og DHI Group.

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.