Kontakt os her
Nyheder 2. februar 2017

Pionerer inden for justerbare køkkener

For familien Petersen fra Nordborg på Als endte en renovering af deres køkken fra 1980 med en banebrydende rejse ind i en ny tid inden for indretning af private hjem.

Pioneers of adjustable kitchens case story

Beboerne på Als er ikke bange for at udfordre status quo eller for at forbedre eksisterende standarder. Flere af de lokale virksomheder har verdenspatenter på deres innovative produkter, og grundet historien er folk vant til forandringer. For malermester Jørgen Petersen og hans kone, Helle, endte en indretningsmodernisering af familiens køkken med at blive en milepæl inden for køkkeninnovation;

Vores køkken var lige så gammelt som huset”, forklarer Helle Petersen, ”alt var slidt og køkkenbordet var alt for lavt til os. Så vi var faktisk nødt til at rive hele køkkenet ned og starte forfra. Og det gjorde vi så!”

Bevægelig indretning i køkkenet
På baggrund af en række anbefalinger fra venner samt familien Petersens professionelle netværk blev Sønderborg køkkenet valgt som leverandør af det nye køkken, og så tog tingene fart.

Huset er blot 125 m2, så vi er meget fokuserede på at få det optimale ud af det plads, vi har. Vi havde hørt, at Sønderborg køkkenet leverede kvalitet og løsninger, som er lidt mere avancerede end det gennemsnitlige bord- og hyldesystem”, siger Helle Petersen. 

Resultatet blev et smukt designet køkken med kvalitetsborde, hylder samt et komfur med en skjult emhætte over. En 2 m2 køkkenø i midten af rummet gør dog, at familien Petersens køkken er speciel. I soklen på den sidder LINAKs Baselift enheder nemlig, hvilket højst sandsynligt gør det til det første justerbare køkken i et privathjem i Danmark. 

“Det er helt fantastisk, og vi er så glade for det”, svarer Helle Petersen med et bredt smil, “Vi elsker begge to at lave mad – og vi bager også ofte vores eget brød. Med den justerbare køkkenø kan vi optimere arbejdshøjden, hvilket gør det langt mindre hårdt at bruge flere timer i køkkenet. ” 

Få mere plads med en minimal indsats
Den justerbare køkkenø gør det muligt for familien Petersen at indstille arbejdshøjden til mellem 87 cm og 97 cm. Ser man på gennemsnitshøjden i Skandinavien, vil det faktisk være tilstrækkeligt for størstedelen af befolkningen. 

I og med at Baselift enhederne er diskret placeret helt i bunden af øen, bliver skabene under bordet også løftet, hvilket gør det inden i nemmere at tilgå. En pop-up stikkontakt i midten af bordet og en gemt 380V stikdåse gør det muligt at bruge store køkkenmaskiner. 

Alle disse egenskaber, højdejusteringen samt fuld skabsplads underneden gør det til en ren fornøjelse og meget sjovere at lave mad. Vi tilbringer langt mere tid i det nye køkken, end vi gjorde i det gamle”, siger Helle Petersen, mens hun skærer et par friske skiver rugbrød til frokosten. 

Fakta:
Det justerbare køkken blev installeret i familien Petersens hus i Nordborg i løbet af sommeren 2015. Det var et frontløberprojekt, som var drevet af LINAK og leveret af den danske køkkenproducent, Sønderborg køkkenet. 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os