Nyheder 18. december 2017

Studie - Påmindelser motiverer til at bruge hæve-/sænkeborde mere

En undersøgelse foretaget af et dansk bureau med speciale i adfærdsdesign viser, at påmindelser stimulerer brugere af hæve-/sænkeborde til at ændre arbejdsstilling oftere - hvilket gør, at de får mere ud af deres borde.

Et dansk bureau med speciale i adfærdsdesign har lavet et studie der undersøger, hvordan brugerne af hæve-/sænkeborde bruger deres borde, og hvad der motiverer dem til at bruge det optimalt.

Mange virksomheder rundt om i verden stiller hæve-/sænkeborde til rådighed for deres medarbejdere. Men når det kommer til faktisk at bruge bordene spiller den menneskelige faktor ind. Folk glemmer eller mangler motivation til at udnytte det fulde potentiale af deres hæve-/sænkebord.

LINAK fik det danske bureau KL.7 til at undersøge, hvordan kontorarbejdere generelt anvender deres hæve-/sænkeborde og hvad der kunne motivere dem til at bruge bordene mere optimalt. Undersøgelsen blev foretaget på tre arbejdspladser og undersøgte adfærden blandt i alt 65 personer.

Resultater
Kort sagt viste studiet, at påmindelser virker. Ved at klassificere brugerne ud fra deres gennemsnitlige brug af deres hæve-/sænkebord, kunne undersøgelsen konkludere:  

  1. Medarbejdere, der normalt ikke brugte deres bord, stod i gennemsnit op 12,3 minutter mere pr. dag, når de fik påmindelser.  
  2. Medarbejdere, der normalt kun brugte deres bord lidt, forøgede den gennemsnitlige tid de stod op med 43 minutter pr. dag (fra 36,3 min. til 78,9 min.). Dette svarer til en stigning på 117%.

Læs mere om studiet
Du kan læse det fulde studie her (21 sider på engelsk): "Making office workers healthier"
Du kan også læse en kompakt version af studiet her (2 sider på dansk): "Gør kontorarbejdere sundere"

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.