Kontakt os her
Teknologi & trend

Hybrid – den nye standard for fremtidens kontorarbejdspladser?

Fremtiden er svær at spå om – men forandringer er uundgåelige. Og alligevel har den overordnede idé og indretning af kontoret ikke ændret sig synderligt siden slutningen af 1940'erne. Der har selvfølgelig været mange teknologiske og kulturelle forandringer, som har ændret arbejdspladsen til det bedre, men det er først for nylig, at vi er begyndt at stille spørgsmålstegn ved det traditionelle kontor. Hvordan kommer arbejdspladsen til at se ud i de kommende år, og hvad kan vi forvente af den? Her er nogle nøgleområder, som LINAK forudser vil forme fremtiden.

Moderne kontormiljø

De seneste år har vist verden, at medarbejdere kan arbejde effektivt hjemmefra. Faktisk viste en amerikansk undersøgelse (foretaget af Texas A&M Ergo Center) af over 40.000 kontormedarbejdere, der overgik til hjemmearbejde, at de efter 4-6 uger var lige så produktive hjemme som på kontoret.

En nylig undersøgelse fra Microsoft viste, at 73% af medarbejderne ønsker fleksible muligheder for fjernarbejde fremover. Denne trend betyder, at virksomheder ikke har brug for så meget kontorplads som tidligere. Men hvordan kommer den hybride arbejdsplads til at se ud? Mange virksomheder, herunder Amazon, er begyndt at gå i samme retning og indføre hjemmearbejdsdage. Derfor kan vi forvente, at udnyttelse af kontorkapaciteten på en hvilken som helst ugedag snart vil være tæt på 60%.

 

Du får mere fleksibilitet

Fleksibilitet er nøglen til succes for den hybride arbejdsplads. Den seneste tids stigning i udviklingen af nye teknologier og platforme har betydet, at Microsoft Teams og Zoom er uundgåelige værktøjer til at udføre arbejdet. Fokus ligger nu på, hvordan vi kan udnytte teknologien endnu bedre for at sikre, at medarbejdere, der arbejder hjemmefra, har den samme oplevelse som dem, der sidder fysisk på kontoret.

Men vi skal være opmærksomme på, hvordan vi holder kontakten med hinanden, når kommunikationen går fra fysisk til online. Et godt grin, når man  henter kaffe eller det at se en kollegas reaktion på en god nyhed, mistes.

Hjem og kontor
 

Det påvirker alt lige fra teampræstation og individuel glæde til, hvordan virksomheder skal ansætte og udvikle deres medarbejdere.

Mange forudser, at kontoret vil blive til meget mere end blot et arbejdssted. Grundlæggende bliver det til et knudepunkt for forbindelser. Det vil blive langt mere almindeligt, at man booker en plads på kontoret eller et kontorhotel, og indretningen af rummet vil have mere fokus på, hvordan medarbejderne samles for at arbejde og de kollegiale forhold. Det kan være mere almindeligt for virksomheder at følge i store virksomheders som Googles fodspor, der skærer ned på størrelsen af eller ombygger deres kontorarbejdspladser for at skabe værdi for både virksomheden, teams og den enkelte medarbejder.

 

At blive grønnere på flere måder

Bæredygtighed har været på alles læber i de sidste 15 år, men mange har været tilbageholdende med at foretage ændringer af deres arbejdspladser og processer på grund af omkostningerne. Nu, hvor de traditionelle arbejdspladser har brug for et løft, så de matcher det hybride arbejdsliv, kan bæredygtige initiativer meget vel også overvejes.

En nylig undersøgelse fra NEXT viste, at kontormedarbejdere ikke vil nøjes med de kontorer, de engang havde. De vil have plads, naturligt lys og vedvarende energikilder og ingen engangsmaterialer. De vil have fremtidens bæredygtige kontor og er villige til at vælge virksomheder og jobs, der tilbyder alt dette. Det er noget, der både påvirker miljøet, men også psykisk og fysisk velvære.

Det vil sandsynligvis betyde, at vi ikke kun vil se en ændring i forhold til, at det materiale, kontorprodukter er lavet af, bliver grønnere, men at medarbejderne også vil have, at grønne elementer og dagslys bliver integreret på kontoret.

Hoved med grønne blade
 

Ifølge forskning offentliggjort i Journal of Clinical Sleep Medicine øges produktiviteten og den mentale sundhed hos medarbejdere, der arbejder i et rum med naturligt lys. Derudover sover medarbejdere, der udsættes for naturligt lys på kontoret bedre, fordi lyset forbedrer døgnrytmen.

 

Tid til hygge

Tendensen med at kombinere følelsen af at være hjemme med kommercielle miljøer har man talt om længe, og i dag er det nødvendigt at overveje, når man planlægger eller bygger et nyt kontor eller foretager ombygning af eksisterende arbejdspladser.

Designerne fokuserer nu på, hvordan de skaber mere komfort samt fleksibilitet på en arbejdsplads og tilbyder alsidighed, der er langt fra fortidens kubiske stil . Det er også vigtigt at overveje farvevalg og eksempelvis vælge farver, der inspirerer eller virker beroligende. Designerne kan også bruge farver som et værktøj til at skabe arbejdszoner eller til at vise, hvilket arbejde, der skal udføres i det pågældende område.

Sofa med grøn plante
 

At få medarbejderne til at føle sig så godt tilpas som muligt i deres arbejdsmiljø og samtidig hjælpe dem med at øge deres produktivitet vil være et vigtigt mål for designerne i de kommende år.

Moving is Living play-icon

Moving is Living

Se videoen om DL PLUS designet af løftesøjler play-icon

DL PLUS™ løftesøjler - designet til at inspirere

Filer

MOVE – Derfor gør hæve-/sænkeborde arbejdsdagen mere effektiv

Opnå et lavere sygefravær, og indret et moderne kontormiljø med elektriske hæve-/sænkeborde. En investering, der giver mening for både arbejdsgiver og medarbejdere.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os