Kontakt os her
Teknologi & trend

LINAK sidde- og ståguide

I 5 enkle trin får du mere ud af dit hæve-sænkebord og får en sundere livsstil, og du bliver gladere og mere effektiv på arbejde. Det kan være tilstrækkeligt at stå op 5-15 minutter for hver time.

Sidde- og ståguide - teknologi og trends

Stillesiddende arbejde er en vane, og det kræver en reel adfærdsændring at bryde den. Vores guide giver gode råd til, hvordan du rent faktisk kommer op af stolen i løbet af arbejdsdagen.

Sådan skifter du mellem at sidde og stå på arbejde
Det vigtigste er at variere arbejdspositionen og bevæge dig. I stedet for at sidde ned for længe ad gangen, kan du skifte mellem at stå op og sidde ned. Husk altid at hæve bordet til en passende højde, at have en god kropsholdning, og at stå med vægten ligeligt fordelt på begge ben.

  • Start med at køre dit bord op, og stå op i 15 minutter hver time om formiddagen før frokost.
  • Kør bordet op, når du går til frokost. Så er bordet klar, når du kommer tilbage fra frokosten.
  • Lige efter frokost står du op i 15 minutter, før du kører bordet ned og sidder ned i 45 minutter.
  • Kør bordet op hver time, så du står op og arbejder i 15 minutter pr. time resten af dagen
  • Kør altid bordet op, når du går hjem. Så er det klar til næste dag.


Hvis du gerne vil stå op og arbejde, skal du gøre det til en vane og vænne kroppen til at arbejde stående. Det er ikke sikkert, at du har det godt med at stå op for længe til at starte med, så begynd med 5 minutter ad gangen. Derefter kan du gradvist øge antallet af stående minutter.

Husk, at du skal skifte mellem at stå og sidde, og at du skal bevæge dig så meget som muligt indimellem. Det er heller ikke sundt at stå op en hel arbejdsdag - det ideelle er at variere arbejdsstillingerne og skifte mellem at sidde og stå.

Vælg et bordsystem, der er designet til at skabe aktivitet i arbejdsdagen
Det er aldrig nemt at ændre vaner. Men det er stadig muligt at indføre nogle sundere af slagsen. Som en hjælp til kontormedarbejderne har LINAK designet brugervenlige kontorbordssystemer og påmindelsesværktøjer til bordene.

Betjeninger med integrerede påmindelser om at sidde og stå
Betjeningen er en vigtig del af hæve-/sænkebordet. Når bordet er nemt at indstille, bliver det nemmere at ændre arbejdsstilling i løbet af dagen. De fleste betjeninger fra LINAK har hukommelsesfunktion, så brugerne kan gemme deres foretrukne arbejdshøjder. På den måde bliver det nemmere at skifte mellem den foretrukne indstilling til at sidde eller stå.

For at sikre en intuitiv betjening af bordet har LINAK designet DPG serien. Betjeningerne er designet til brug uden knapper. De avancerede modeller har en indbygget lysstribe som påmindelsesfunktion, hvor farven fortæller brugeren, når det er tid til at sidde eller stå.

 
 
Desk Control App
LINAK Desk Control App
 

Personlig statistik over sidde- og ståperioder og tracking via app
De fleste LINAK bordsystemer giver brugeren mulighed for at få påmindelser om at sidde og stå og se en personlig statistik med den gratis Desk Control App.

LINAK® Desk Control App tilbydes i forskellige versioner til forskellige platforme:

  • iOS til iPhone og iPad
  • Android til Android smartphone og tablet
  • Windows 10 til PC

Hent Desk Control App gratis via dette link.

 
Rejs dig op for din sundhed play-icon

Rejs dig op for din sundhed

Regelmæssig motion er ikke nok play-icon

Regelmæssig motion er ikke nok

play-icon

DPG bordbetjeninger – designet til at skabe adfærd

Filer

MOVE – Derfor gør hæve-/sænkeborde arbejdsdagen mere effektiv

Opnå et lavere sygefravær, og indret et moderne kontormiljø med elektriske hæve-/sænkeborde. En investering, der giver mening for både arbejdsgiver og medarbejdere.

App løsninger til kontorborde

Hvilken app skal du vælge? Standardudgaven af LINAK Desk Control™ App eller den kundetilpassede version af samme app? Du får et overblik i denne folder.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os