Kontakt os her
Case story

Ikonisk stol får ny bevægelsesløsning

Den danske møbelproducent Nielaus har i mange år haft stolen Beta i sit sortiment. Stolen justeres elektrisk med elektriske aktuatorer for at opnå den bedste siddekomfort. Det elektriske system er dog blevet opdateret og finjusteret i det uendelige, uden at opnå det helt perfekte resultat. Derfor er Kim Nordentoft, ejer af Nielaus, begejstret over at kunne implementere det nye aktuatorsystem, som LINAK har udviklet specielt til lænestole.

Beta stolen har en lang historie – også før Nielaus overtog rettighederne til at producere den i 2008. Inden da har den været i hænderne på flere forskellige møbelproducenter, men da Kim Nordentoft overtog den, var hans mål klart: ”Jeg ville lave en stol, der ikke er noget bøvl med”.

 

Kontinuerligt samarbejde

Men det var nemmere sagt end gjort at undgå bøvl, for da Kim Nordentoft overtog stolen, var den ifølge ham alt for kompliceret i sin opsætning og produktion. Kim Nordentoft begyndte i den sammenhæng at arbejde tættere sammen med LINAK om elektronikken. På daværende tidspunkt havde LINAK ikke et aktuatorsystem designet specielt til lænestole. Dette gjorde, at de kom frem til en god, men ikke optimal aktuatorløsning til Beta med eksisterende produkter. Som Kim siger: “Det blev aldrig helt godt med den gamle løsning, selvom vi brugte lang tid på at gå tilbage og optimere mange gange. Set i bakspejlet har den tid, vi har brugt, nok ikke stået mål med, hvor mange stole vi har solgt. Men både LINAK og jeg kunne se potentialet, og med den nye løsning er jeg sikker på, at vi endelig kan nå i mål”.

 

En ny løsning

Den nye løsning Kim Nordentoft henviser til, er det nye LA10 koncept, som LINAK har lanceret specielt til lænestole. Konceptet består bl.a. af to kompakte og intelligente aktuatorer, et batteri med unikke funktioner og en stilfuld betjening. Kim Nordentoft har været med til at teste det nye koncept helt fra start, og han er begejstret: ”Det er blevet rigtig godt – der er tænkt over alle detaljer, helt ned til stik og kabler. Jeg er fan, det er helt Apple-agtigt og meget professionelt”.

 

LINAK products and Nielaus recliner

 
 

Samarbejde er vejen frem

Det er ikke kun løsningen Kim Nordentoft er glad for – også samarbejdet med LINAK er han tilfreds med: “Vi har virkelig haft et godt samarbejde hele vejen igennem. Vi har brugt hinandens erfaringer i udviklingen, og vi har hele tiden haft en fælles indforståethed om, at vi vil det her projekt”.

 

Fremtiden

I første omgang har Kim Nordentoft implementeret det nye LINAK lænestolskoncept i den eksisterende Beta stol. Men planen er, at Beta skal relanceres i løbet af de kommende år med et opdateret design og nye muligheder. Som Kim Nordentoft afslutter: ”Jeg ser et kæmpe potentiale for stolen på eksportmarkedet. Der findes ikke en stol som denne, der er så fuldendt i både design og komfort. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at gå – og det betyder meget for mig at vide, at hele LINAK teamet står bag mig og er klar til at hjælpe”.

Læs mere om Nielaus og Beta stolen på deres hjemmeside.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os