Kontakt os her
Trend series Micro apartments - London

Studiomama – 13 m², London

 
 

Udfordringen med flere mennesker om samme antal kvadratmeter er også kommet til Europas storbyer. Opførelsen af mikrolejligheder vinder derfor frem i både Berlin, Paris og Barcelona. London er også så småt begyndt at få øjnene op for, at det kan være løsningen på pladsudfordringen at bygge mindre boliger. Alene i 2016 blev der opført mere end 8.000 lejligheder i England, der var mindre end 37 kvadratmeter.

En af de mindre boliger er dette hus på blot 13 kvadratmeter, beliggende i hjertet af det nordlige London. Boligen er indrettet af den danske arkitekt Nina Tolstrup fra Studiomama. Hver enhed har forskellige funktioner, herunder en seng, et arbejdsområde, lounge-pladser, et køkken, badeværelse, skabsopbevaring og spiseplads. Hvert skab er forskelligt, og de er alle beregnet til en bestemt anvendelse, herunder opbevaring af symaskine, spil, krydderi-krukker, vin og bøger.

Pladsen bruges flere gange
Bag en af dørene gemmer der sig et lille skrivebord, som kan trækkes ud fra skabet. På den måde er der mulighed for at arbejde stående. Alt i alt en lille, men effektiv hjemmearbejdsplads. De integrerede opbevarings- og siddeelementer er designet, så de har diskrete dobbeltfunktioner. De kan let udvides, så de tilføjer ekstra overflader til eksempelvis siddepladser. 

Sengen er placeret i den snævreste ende af det trekantede rum. Den foldes op, når den ikke er i brug, hvorved der skabes ekstra plads. Når den foldes ud, afsløres to tynde bogreoler og et natbord.

Køkkenet ligger i den anden ende af rummet, hvor den lille entré er flankeret af to høje skabe. Bag denne væg er badeværelset – det eneste adskilte værelse i huset.

I dette hus kunne der med fordel integreres elektriske løsninger til justering af udvalgte møbler. Eksempelvis kunne spisebordet laves højdejusterbart, så det kunne bruges både som ekstra køkkenbordsplads, men også så det kunne sænkes og gøre plads til en ekstra soveplads ovenpå bænkene. Desuden ville det også være oplagt at bruge elektriske motorer til at gemme sengen væk, så man ikke belaster ryggen ved manuelt at skubbe den op.

Læs mere om byhuset på Studiomama.com.

Trend series Micro apartments - London

© 2013 studiomama. All rights reserved.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os