Kontakt os her
Teknologi & trend

Offline i soveværelset – fordelene ved at "gå glip af"

Både smartphones og andre mobile enheder har gennem lang tid givet os et stigende antal muligheder for at foretage handlinger nu og her, uanset hvor vi er, men en ny tendens vinder frem – at slukke telefonen for en stund og være offline! Mobile teknologier giver os mange nyttige fordele, men overdrevet brug af eksempelvis telefonen kan også give problemer. Derfor imødekommer LINAK® den nye tendens i produktudviklingen.

Lad være med at tage din smartphone med i soveværelset - og nyd den uforstyrrede følelse af at gå glip

På engelsk kaldes det the "Joy Of Missing Out" - JOMO. Blandt et stigende antal af de digitalt indfødte er det blevet populært at slukke sin smartphone og ikke altid have den med i lommen eller tasken.

Hos LINAK forstår vi fuldt ud tendensen, og til de brugere, der er tilhængere af tendensen, har vi sørget for at indarbejde de seneste nyskabelser fra samfundsforskningen i vores produktudvikling.

Mange fordele - men ikke uden omkostninger
Der er næppe nogen tvivl om, at smartphonerevolutionen har skabt bedre livskvalitet for mange mennesker globalt.

Sociale aktiviteter, planlægning, informationsindsamling og kærkomne muligheder for at følge med i familiens liv - eller din privatøkonomi - har gjort tilværelsen nemmere, mere tempopræget og mere effektiv.

Men ifølge en række nye undersøgelser* er der en stigende bevidsthed om, at de samme enheder med alle de tjenester og den teknologi, de tilbyder, også kan have den modsatte virkning. Den kraft og hastighed, som mobilteknologien har givet os, øger samtidig brugernes forventninger til produktivitet og responstider. Mange føler, at vi skal være tilgængelige hele tiden - dag og nat.

Vi har vores smartphone med overalt - også i soveværelset - men det behøver de ikke længere at være
 

Lad telefonen ligge, og gå glip af... ingenting
Det kan være svært at beslutte sig for at trykke på sluk-knappen på mobilenhederne, fordi det er blevet vores livline til omverden. Det tror vi i hvert fald. Mange brugere - og især de digitalt indfødte - har fået øjnene op for, at man kan leve uden at have telefonen i hånden døgnet rundt. Det er faktisk blevet en statusmarkør IKKE at være online konstant.

Det startede med, at vi lagde telefonen væk under måltiderne, og når vi skulle ud i naturen, og i de senere år har tendensen udviklet sig til, at vi tager "offline weekender". Nogle går skridtet videre og tager på ferie uden smartphone.

Offline i soveværelset med LINAK®
Vi har selvfølgelig stadig brug for mobilenhederne til mange dagligdags gøremål. Men efterhånden som fritiden bliver mere og mere dyrebar, prioriterer vi at holde "telefonfri" i fred og ro, alene eller sammen med familie og venner. Til de brugere af elevationssenge, der ønsker at lade telefonen ligge uden for soveværelset, tilbyder LINAK håndbetjeningsløsninger med nogle af de samme funktioner, som vi kender fra moderne mobilenheder.

HC40 Advanced

Et eksempel er HC40 håndbetjeningen. Den fås i både Standard og Advanced udgave, og Advanced modellen understøtter offline tendensen med funktioner såsom display med tid og dato, lommelygte og valgfri alarmfunktion – ud over naturligvis de traditionelle funktioner til justering af sengen.
Dermed sikrer vi, at brugeren får oplevelsen af en fuldt funktionel og brugeroptimeret håndbetjening.

Det har aldrig været nemmere at efterlade telefonen uden for soveværelset og samtidig stadig have nogle af de praktiske funktioner, som man ellers bruger telefonen til. Hvis du vil vide mere om, hvordan LINAK tager højde for både online- og offlinefunktioner ved design af nye produkter, og hvornår du skal vælge den ene eller anden løsning til dine applikationer, er du velkommen til at kontakte os.

*) Julie H. Aranda & Safia Baig. 2018. Toward “JOMO”: The Joy of Missing Out and the Freedom of Disconnecting, (MobileHCI '18) Barcelona, Spain.

LINAK håndbetjening HC40 FRAME til elevationssenge play-icon

LINAK håndbetjening HC40 FRAME™ til elevationssenge

LINAK håndbetjening HC40 TWIST™ til elevationssenge play-icon

LINAK håndbetjening HC40 TWIST™ til elevationssenge

Filer

HC40 FRAME™

En ny generation af håndbetjeninger til elevationssenge "designet med dig i tankerne". HC40 FRAME™ er designet med en metallic ramme, som adskiller modellen fra HC40 TWIST™.

HC40 TWIST™

En ny generation af håndbetjeninger til elevationssenge "designet med dig i tankerne". Med sit unikke snoede design er HC40 TWIST™ anderledes end de andre HC40 FRAME™ modeller

Hvorfor skal du vælge en elevationsseng?

Her kommer de seks vigtigste grunde til at vælge en elevationsseng, uanset hvor gammel du er. Den ekstra fleksibilitet, du får med en elevationsseng, giver en langt bedre komfort i mange situationer.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os