Kontakt os her
Case story

Vigtigheden af vaskbarhed

For den danske producent af hospitals- og plejesenge, KR Hospitalsudstyr, er vaskbarheden af deres produkter essentiel for at kunne leve op til kommuners og regioners krav i udbud. LINAKs nye vaskestandard, IPX6 Washable DURA™, er et vigtigt skridt i retningen mod øget fokus på vaskekrav, mener KR.

KR plejeseng
Maskinvaskbarhed af hospitals- og plejeudstyr har ikke altid været et krav. Faktisk er det først inden for de sidste 10 år, at det er blevet et generelt markedskrav, og hvor man er blevet opmærksom på fordele ved at kunne anvende specielle vaskemaskiner til at rengøre senge på hospitaler og i plejesektoren. Siden da er vaskemaskiner blevet standardudstyr mange steder og anvendes flittigt. Resten af verden har dog ikke helt fulgt trop endnu, og Norden er derfor stadig førende på dette punkt.

Vaskbarhed som krav
I dag indeholder alle udbud på hospitals- og plejesenge et ultimativt krav om vaskbarhed. KR Hospitalsudstyr er godt rustet til at imødekomme disse krav:

”Hos KR har vi været med helt fra starten, og har udviklet os sammen med markedet og vaskemaskinerne. Derfor stiller vi også krav til vores underleverandører om, at deres produkter skal kunne leve op til vaskekravene. Det nytter jo ikke noget, at kun en del af sengen kan vaskes”, siger Liv-Janne F. Hansen, tidligere salgsdirektør hos KR Hospitalsudstyr, og fortsætter:
”Alle delelementer skal kunne holde til de høje temperaturer og stærke sæbemidler, der er på spil i sådan en vaskemaskine. Derfor er vi også utrolig glade for, at LINAK har hævet baren endnu højere i forhold til vask med deres IPX6 Washable DURA™ standard”.

Der er flere grunde til, hvorfor fokus på vaskbarhed er så højt i disse år. For det første handler det naturligvis om hygiejne. Mange bliver mere syge af at være indlagt, simpelthen fordi hygiejnen ikke har været optimal. Vaskemaskinerne på hospitaler og plejeinstitutioner gør desuden, at medarbejderne kan få et forbedret arbejdsmiljø, fordi de slipper for gentagende arbejde med manuel rengøring af eksempelvis senge. 

Et stærkt samarbejde
KR Hospitalsudstyr og LINAK har en samarbejdsrelation, der går langt tilbage, og som er baseret på gensidig tillid og godt partnerskab:

”Jeg tror snart vi kan fejre sølvbryllup i vores relation med LINAK. Dette er en realitet, fordi de leverer produkter af høj kvalitet, og fordi de tænker innovativt og følger med markedet. Det giver utrolig stor værdi for os, at de produkter vi køber hos dem nu er mærket IPX6 Washable™ Det betyder, at vi kan fremvise vores kunder konkrete vasketests og garantere, at aktuatorsystemerne i vores produkter kan holde til 250 maskinvaske”, siger Liv-Janne og uddyber: 
”Aktuatorsystemet er en meget vigtig del af vores senge. Når elektronikken kan holde til at blive vasket, kan vi også stille krav til vores andre leverandører om øget vaskbarhed. Det gælder fx overfladebehandling, rør, hjul og bremsesystemer.” 

Fremtiden for vaskbarhed

Selvom Liv-Janne F. Hansen er meget positiv omkring det øgede fokus på vaskbarhed, så synes hun også, at der er behov for mere dialog om kravene:    

”Jeg tror helt sikkert, at kravene til vaskbarhed bliver øget yderligere i fremtiden. Der er dog en tendens til, at kravene tager udgangspunkt i vaskemaskinernes kunnen og ikke, hvad de produkter, der skal vaskes, rent faktisk kan holde til. Jeg fornemmer dog, at både det offentlige og vaskemaskineproducenterne er blevet mere opmærksomme på ikke at ødelægge det, de vasker”, siger Liv-Janne og fortsætter: 
”Desuden er der brug for en generel erkendelse af, at når udstyr vaskes i en vaskemaskine, bliver det rent, men ikke sterilt. Dette er et tema, vi agter at sætte på dagsordenen i den nærmeste fremtid”.

Hos LINAK er der også stort fokus på fortsat at kunne følge med markedets krav. Her tænkes tilmed i funktioner, der kan indsamle data omkring, hvor mange gange en seng rent faktisk er blevet vasket.

”Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med LINAK og vi er klar til at imødekomme fremtidens krav til vaskbarhed sammen. Sammen står vi stærkere i forhold til at kunne vejlede kommuner og regioner om fremtidens vask af senge”, afslutter Liv-Janne.

Læs mere om KR og deres produkter til hospitals- og plejesektoren.