Kontakt os her
Case story

Elektriske justeringer på lystbåde stiller krav om høj driftsikkerhed

Som svar på kundernes efterspørgsel har den polske bådebyggervirksomhed Galeon øget brugen af automatiske løsninger i deres serie af motorbåde. Ønsket om større komfort har resulteret i udviklingen af forskellige elektriske løsninger, hvor de elektriske aktuatorer fra LINAK bruges til at reducere antallet af manuelle opgaver til et minimum.

Lystbåd fra Galeon

Galeon er en privatejet produktionsvirksomhed med en lang historie bag sig. Den blev etableret i Polen i 1982, og virksomheden har specialiseret sig i at bygge luksusbåde og motoriserede lystbåde. Produktionsområdet er på 25.000 m², og dermed er virksomheden en af de største producenter i Europa.

Bådene fra Galeon bliver løbende vurderet og videreudviklet af de kræsne kunder globalt - og i forhold til kravene fra kvalitets- og sikkerhedscertificeringsorganisationer. Galeon-brandet nyder kundernes anerkendelse og tillid, netop fordi der er stort fokus på detaljerne. For at kunne tilbyde kunderne den bedste produktkvalitet bliver alle detaljer færdiglavet i hånden med den største omhu og præcision, og alle nye bådmodeller er udstyret med en elektrisk aktuatorløsning.

 

Automatisering på en lystbåd er et standardkrav

Både, der er udstyret med elektriske løsninger, er meget populære, især i USA. Det forventes, at en motoriseret lystbåd har en kombination af innovativ og praktisk indretning. Et eksempel på en elektrisk løsning er åbning af sidebalkonerne, der kan foretages med en LA36 aktuator fra LINAK. Løsningen er en del af den fjerde generation af virksomhedens lystbåde - Galeon 400 FLY.

Lineær aktuator LA36
 

Elektriske vinduer kan tilvælges på Galeon 680 FLY og 700 SKY modellerne, hvor åbnefunktionen benytter LINAK aktuatorerne LA32 og LA33.

Siden introduktionen af aktuatorerne er den elektriske vinduesløsning blevet meget populær. Ifølge Galeon hænger det øgede salg sammen med brugen af den nyeste teknologi, der matcher kundernes efterspørgsel efter automatiske løsninger.

I dag betragtes automatiske funktioner på en lystbåd ikke som en luksus, men som et basiskrav.

Lystbåd fra Galeon
 
 

Elektriske aktuatorer forbedrer processerne

Galeon samarbejder med et bredt netværk af forhandlere over hele verden (Asien, USA, Europa, Skandinavien, Australien), og det giver virksomheden mulighed for at bruge nye og innovative løsninger.

Efterspørgslen efter energieffektive og automatiske løsninger i bådsektoren er i konstant vækst, og de nye teknologier, der bruges i bådbygningen, er i stigende grad i tråd med den elektriske aktuatorteknologi, der bruges til at forbedre processer så som trykluftsgenerering, vandpumpning og ventilation.

Galeon forklarer: "Vi har valgt LINAK på grund af de løsninger, de tilbyder. LINAK produkterne sætter helt nye standarder for holdbarhed inden for elektriske lineære aktuatorer. Alle komponenterne bliver testet, så de kan modstå de krævende vejr- og klimaforhold, f.eks. temperaturudsving, vedvarende vibrationer, slag og vand. Det er ekstremt vigtigt i vores branche, hvor vi laver luksusbåde, og der er fokus på både sikkerhed, kvalitet og innovation."

 

Fremtidens marked for motorbåde

Ifølge Galeon kommer fremtiden til at bringe nye muligheder i form af endnu bedre udstyr i motorbåde med innovative løsninger og unikt design. Bådværftet i Gdansk, hvor bådene bliver bygget, deler fuldt ud denne optimisme.

Producenten har fokus på at udvikle og vinde nye markeder og på gradvist at øge salget på de eksisterende markeder. I kommunikationen med kunderne får Galeon en klar forståelse af, hvilken løsning der passer bedst til den enkelte båd, og på den måde kan de tilbyde både, der er skræddersyet til kundernes forventninger.

Lystbåd fra Galeon
 

Du kan se og læse mere om de smukke både på producentens hjemmeside www.galeon.pl.

Filer

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Fokus på marineapplikationer

LINAK tilbyder justeringsløsninger med aktuatorer, søjler og styringsenheder til alle typer både.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os