Kontakt os her
Case story

Færre tunge løft i byggebranchen

Et job i byggebranchen har traditionelt set været et nedslidende job. I takt med, at vi lever længere og dermed skal blive på arbejdsmarkedet i flere år, er der behov for at lette den tunge arbejdsbyrde. Her er danske Smartlift en af de virksomheder, der går forrest. I samarbejde med LINAK har de udviklet elektriske og batteridrevne lifte, der kan løfte eksempelvis en glasrude på op til 600 kg.

Smartlift

Når en bygning skal have nye vinduer, er det ofte store glaspartier, som håndværkerne jonglerer rundt med. Hvis vinduerne skal sættes i med håndkraft, er det både et tidskrævende, farligt og nedslidende job, der kræver mere end ét par hænder. Smartlift så derfor allerede for 15 år siden en mulighed for at producere lifte til at udføre jobbet. Siden da er liftene i tæt samarbejde med LINAK blevet forfinede og sortimentet udvidet. 

De smarte lifte
En Smartlift er som navnet antyder en smart lift. Liftene fungerer ved, at elementet suges fast ved hjælp af vakuum og derefter med stor præcision løftes og placeres på rette sted, inden sugekopperne igen slipper. Smartlift har i produktsortimentet syv lifte, der styres af elektriske aktuatorer. Hver lift er udstyret med fem aktuatorer fra LINAK, der henholdsvis skubber, løfter og tipper elementerne på plads. Alt efter modellen, kan liftene løfte elementer på mellem 200-600 kg. Det er oftest glas, der løftes, men andre facadeelementer kan også løftes, så længe overfladen er vakuumtæt. Til de opgaver, hvor der skal løftes endnu tungere elementer, anvender Smartlift i dag hydraulik. Ifølge virksomhedens adm. direktør Nicolai Tange Jørgensen, er det dog de elektriske modeller af liftene, der efterspørges mest af markedet:

Vores high runnere er helt klart de elektriske lifte til henholdsvis 400 og 600 kg. Disse lifte kan klare langt de fleste gængse opgaver i et byggeprojekt. Vi oplever også, at kunderne foretrækker liftene uden hydraulik. Elektriske aktuatorer er meget nemmere at håndtere samt skifte eller reparere. Her er olie bare meget mere besværligt for kunderne!

Forbedret arbejdsmiljø
Ifølge Nicolai Tange Jørgensen har kunderne mange grunde til at investere i en lift: 

Arbejdsmiljøet står helt klart højt på motivationslisten, når vores kunder vælger en af vores lifte. Idet liften klarer det tunge arbejde, slipper medarbejderen for at ødelægge sin krop ved at bære rundt på store glasruder. Færre vrid giver færre sygedage og mere arbejdsglæde for medarbejderen.

Men det er ikke kun medarbejderne, der skånes – det gør økonomien også:

Vi oplever meget, at der også ligger et økonomisk incitament bag beslutningen om at købe en lift. Ikke kun fordi man kan bruge færre mandetimer på det samme job, når én mand med en lift kan sætte en rude i, hvor der før skulle bruges to eller tre mand. Men der er også den åbenlyse fordel, at der er mindre spild – der er simpelthen ikke så mange ruder, der går i stykker, når det ikke er mennesker, der bakser rundt med dem,” siger Nicolai Tange Jørgensen.

LINAK løfter fremtidens løsning
LINAK har været med helt fra Smartlifts start i 2004, og et tæt og godt samarbejde har været vigtigt, idet de elektriske aktuatorer er essentielle komponenter i liftene. 

I første omgang valgte vi at samarbejde med LINAK, fordi de havde den komplette løsning vi skulle bruge. Efterfølgende er samarbejdet blevet styrket, fordi de kontinuerligt har kunnet præsentere os for nye produkter og muligheder, som har gjort vores lifte endnu bedre” siger Nicolai Tange Jørgensen og fortsætter: ”LINAK er utrolig fleksible og lydhøre. Når vi har et problem, står de altid klar med en løsning.

Når Nicolai Tange Jørgensen spørges om fremtiden, er han heller ikke i tvivl om, at den inkluderer LINAK – og nogle spændende projekter: 

Vi har allerede gang i nogle interessante udviklingsprojekter med LINAK. Vi har en ambition om, at vores lifte skal være endnu mere intelligente, men også brugervenlige for dem, der ikke er vant til at bruge dem. Vi er stadig kun i starten af disse udviklingsprojekter, men jeg tror på, at vi sammen kan skabe noget unikt”, afslutter Nicolai Tange Jørgensen.

Læs mere om Smartlift på www.smartlift.com.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os