Kontakt os her
Case story

LINAK elektriske aktuatorer til åbning af bagklap i luksusautocampere

Det er ikke nyt, at et bagagerum kan åbnes elektrisk – i hvert fald ikke, når man taler om biler. Men det er noget helt andet, når det kommer til autocampere, især de store som f.eks. MORELO GRAND EMPIRE. Bagagerummet fås med en længde på op til 12 meter og en tilladt totalvægt på 18 til 26 ton og bruges ikke til at opbevare indkøbsposer eller kufferter, men derimod til at skjule en bil eller motorcykel.

LINAK® elektriske aktuatorer åbner og lukker bagklappen i MORELO autocamperen

Med en autocamper som denne kan du køre efter frisk morgenbrød eller tage på sightseeing uden at flytte autocamperen fra campingpladsen. Men det kræver meget mere end en lille elmotor at åbne den tunge bagklap. MORELO har valgt elektriske aktuatorer fra LINAK ® til formålet.

Lang slaglængde var afgørende

Et vigtigt argument for at vælge elektriske lineære aktuatorer fra LINAK var den 1200 mm lange slaglængde. To LA36 aktuatorer monteres på panelerne på venstre og højre side af garagen og fastgøres på den store bagklap, der er fremstillet af kompositmaterialer. Bagklappen åbnes med to kontakter på camperens bagende.

"Af sikkerhedsgrunde skal åbning først ske via en kontakt i autocamperen," fortæller Danilo Müller, der er ansvarlig for elektronik i MORELOs udviklingsafdeling. De to aktuatorers parallelle bevægelse er vigtig for at undgå, at bagklappen drejer under åbning og lukning, og her er LINAK aktuatorerne også ideelle.

Den elektriske aktuator LA36 fra LINAK® åbner og lukker bagklappen i MORELO autocamperen
 

Takket være den integrerede styring har aktuatorerne ikke brug for yderligere komponenter eller en styreenhed. "Det gør implementeringen meget lettere og mere omkostningseffektiv," siger Danilo Müller.

 

Sikkerhed gennem software

Hvis en aktuator ikke længere kører ud eller ind på grund af kabelbrud eller andre hændelser, stopper specialsoftwaren systemet for at undgå at beskadige bagklappen. Det var også vigtigt for MORELO, at bagklappen lukker helt, så opbevaringspladsen lukkes helt tæt. Med et konventionelt parallelsystem stopper bevægelsen, så snart aktuatoren når endepositionen. Aktuatorsoftwaren, der er specificeret til MORELO, sørger for, at begge aktuatorer kører til deres endepositioner. Dette forsegler og sikrer bagklappen, samtidig med at den bevarer sit visuelle udtryk.

"Vi er meget tilfredse med det system, vi har udviklet sammen med LINAK. Det var en problemfri proces," siger Danilo Müller. "LINAK produkterne er af meget høj kvalitet, og de opfylder derfor de krav, vi stiller her hos MORELO som luksusproducent."

De elektriske aktuatorer skal naturligvis fungere problemfrit i årevis, selv når de udsættes for kraftige rystelser.

To LINAK aktuatorer bruges også til at løfte og sænke sengen over førersædet. I dette tilfælde er kravet om komfort også det stærkeste argument for en elektrisk løsning.

Læs mere om MORELO autocampere.

Den kompakte elektriske aktuator LA28 fra LINAK® justerer sænkesengen over førersædet i MORELO autocamperen
 
Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os