Kontakt os her
Case story

OZmist står bag innovation til støvfyldte miljøer

Automatiske vandkanoner produceret af den australske industrivirksomheden OZmist anvendes som højtryks-forstøversystemer i mange forskellige typer af miljøer.

OZmist bag lokal innovation til støvfyldte miljøer

Forskellige virksomhedstyper overalt i verden oplever udfordringer ved arbejde i støvfyldte miljøer. Den australske virksomhed OZmist, der har hovedkontor i Wangaratta i den nordøstlige del af  staten Victoria, har været pionerer og udviklet nye og innovative løsninger, der kan anvendes i mange forskellige brancher.

Virksomheden er lokalt ejet og drevet, og innovation er et af dens kendetegn. Med 20 års erfaring i bagagen har virksomheden holdt fast i en proaktiv tilgang til forskning og udvikling, og den har bevist sin evne til at tilpasse et eksisterende design til forskellige anvendelser og miljøer. OZmist leder konstant efter nye metoder til at udvikle nye produkter eller ændre de eksisterende. Her spiller LINAK® aktuatorer en afgørende rolle.

“Vores første vandkanon er unik og består af en trailer med tandemhjul og med en 2.000 liters aluminiumstank, en højtrykspumpe og en blæser, der fordeler vandtågen over 50 meter. Det hele drives af en generator, der er monteret på trækstangen,” forklarer Dean McDonald, der er direktør hos OZmist, og tilføjer:

“Med 2.000 liter vand i tanken kan enheden trækkes af de fleste SUV-modeller”.

Støv er et dominerende problem, især i nogle arbejdsmiljøer i landområderne i Australien. Det drejer sig både om god luftkvalitet for de ansatte og for hele samfundet, idet planter og afgrøder også bliver påvirket. Ifølge Dean McDonald er det årsagen til, at mange af kunderne investerer i virksomhedens produkter. Når virksomhederne gør det rigtige, opfylder de samtidig kravene fra den australske miljømyndighed EPA (Environment Protection Authority) og de lokale myndigheder.

OZmist - vandkanon
 

Designet til krævende miljøer

Vandkanoner fungerer normalt ved, at en pumpe henter vand fra tanken og pumper det ved højt tryk gennem cirkler med dyser på kanonens munding. Blæseren fordeler millioner af små vanddråber fra dyserne, så der dannes en vandtåge.

Vandkanoner er blevet brugt som forstøvere ved store koncerter og forsamlinger til at afkøle deltagerne, men de er oprindelig udviklet til støvbekæmpelse i krævende miljøer, for eksempel i forbindelse med minedrift, nedrivning, udgravninger, vejbyggeri og betonfremstilling, hvor de mange millioner vanddråber fra blæseren binder støvpartiklerne og bevirker, at støvet falder til jorden.

LINAK aktuatorerne er blandt tågekanonernes vigtige komponenter, da de bruges til at hæve og sænke kanonens munding for at justere den afstand, vandtågen fordeles over.

LINAK som samarbejdspartner

OZmist udviklede deres første vandkanon til støvbekæmpelse i 2018. I dag fremstiller de to forskellige modeller, begge med aktuatorer fra LINAK. I designprocessen havde OZmist brug for en kraftig, robust, driftsikker og vandbestandig aktuator til indbygning i systemet. Efter en række mislykkede forsøg med aktuatorer fra andre leverandører fandt OZmist frem til LINAK. Og dermed var et af nøgleproblemerne løst:

“Aktuatoren udsættes for kraftige vibrationer, og den skal kunne løfte den tunge kanon. Samtidig skal den kunne tåle at blive anvendt udendørs og i meget støvfyldte miljøer,” forklarer Dean McDonald og påpeger, at LA36 er det ideelle valg til systemet på grund af den programmerbare konfiguration, den robuste konstruktion og den høje driftsikkerhed i støvfyldte miljøer.

Ron Diocera, Account Manager hos LINAK, var helt fra starten klar over, at der var et godt match mellem LINAK og OZmist.

OZmist - LA36
 

“Første gang vi mødte Dean og hele OZmist teamet kunne vi se, at deres system var den oplagte løsning på det udbredte problem med luftbåret, farligt støv i industrivirksomheder, som udgør en væsentlig sundhedsrisiko for medarbejderne. Det passede som fod i hose med vores LINAK teknologi. De ønskede et driftsikkert støvbekæmpelses-system kombineret med lokal support, og vi havde løsningen på begge dele”.

Lokal support er helt afgørende

OZmist er den eneste producent i Australien, der fremstiller denne type vandkanoner, og de lægger vægt på at benytte lokale leverandører til at indgå i den løbende innovation og produktudvikling.

“Det er et skrækscenarie at have udstyr i en virksomhed, som ingen kan reparere, og hvor reservedele skal skaffes fra den anden side af jordkloden,” siger Dean McDonald. “Vi bygger udstyret fra bunden her i Australien, og på den måde kan vi styre kvaliteten og det slutprodukt, forbrugeren modtager”.

Teknisk support fra LINAK var også afgørende i beslutningsprocessen, fordi det var vigtigt i udviklingen af det færdige produkt at kunne kommunikere direkte og få tilbagemeldinger.

“Hvis noget går galt, vil vi gerne vide hvorfor, så vi kan løse problemet,” siger Dean McDonald, og her rammer han præcis et af  de vigtigste mål for LINAK – at levere udstyr til præcis og pålidelig justering af forskellige industriapplikationer og samarbejde med kunderne om at sikre den rigtige løsning til kundens produkt.

LINAK produktsegmentet TECHLINE® er særligt specialiseret til justeringsløsninger til brug under de allermest ekstreme forhold.

 

Du kan læse mere om vandkanoner og klimateknologiprodukter på OZmist koncernens hjemmeside.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os